Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Juventus otvorio šampanjac

Lazio prekinuo dominaciju Rome i slavio nakon pet godina čekanja!

Pet godina Roma je mučila Lazio u gradskim derbijima, no i toj je seriji stigao kraj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Po prvi put nakon pet godina Lazio je u gradskom derbiju slavio protiv Rome i definitivno ju oprostio od bilo kakve nade da dostigne vodeći Juventus. Momčad Simonea Inzaghija slavija je sasvim zasluženo s 3:1, a mogla je i trebala uvjerljivije.

Poveo je Lazio u 12. minuti prvog poluvremena nakon lijepog pogotka Keite, a već je u 16. trebao imati jedanaesterac nakon što je Fazio napravio prekršaj nad Jordanom Lukakuom. Međutim sudac je ostao nijem, a Lazio oštećen. U samoj završnici prvog dijela novi sudački previd, ponovno na štetu Lazia.

Kevin Strootman simulirao je prekršaj u kaznenom prostoru "gostiju", a sudac je pokazao na bijelu točku. Siguran izvođač bio je Daniele De Rossi.

Tek što je krenuo nastavak Dušan Basta zabio je za novo vodstvo Lazia, uz manju pomoć koljena Kevina Manolasa. Konačan rezultat svojim je drugim pogotkom postavio Keita i konačno prekinuo dominaciju Rome u gradskim derbijima.

Roma će unatoč porazu ostati druga nakon 34. kola, što znači da je Juventusova prednost narasla na devet bodova. S obzirom da su do kraja ostala četiri kola, Juveu je potrebna još jedna pobjeda da bi i matematički osigurao naslov.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider