Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Samo naprijed, Ivane!

Hrvatski stručnjak opet oduševljava Talijane: Granitna obrana piše lijepu priču

Verona se ovom pobjedom probila na sedmo mjesto s 11 bodova, pet manje od lidera Milana, kod kojeg će gostovati u nedjelju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U susretu šestog kola talijanskog nogometnog prvenstva Verona, koju vodi hrvatski stručnjak Ivan Jurić, pobijedila je Benevento3:1 i probila se na sedmo mjesto Serie A.

Golove za Veronu zabili su Antonin Barak (17, 63) i Darko Lazović (77), dok je pogodak za goste zabio Gianluca Lapadula (56).

Benevento je od 72. minute igrao bez isključenog Gianluce Caprarija.

Verona se ovom pobjedom probila na sedmo mjesto s 11 bodova, pet manje od lidera Milana. Benevento je ostao na 13. poziciji sa šest bodova.

Sedma pozicija poslije šest odigranih kola sjajan je rezultat za Veronu, koja je uoči ove sezone proklamirala isti cilj - ostanak u ligi. Sve iznad toga bit će bonus, a zasad su, premda je prvenstvo tek počelo, već napravili solidan razmak u odnosu na one najugroženije.

U šest kola primili samo tri pogotka

Ivan Jurić tako nastavlja oduševljavati Talijane i na Čizmi je stekao popriličan ugled. Podsjećamo, u sezoni 2015./2016. s njim na klupi Crotone je prvi put u povijesti izborio plasman u Serie A, a prošle sezone je s Veronom kao novakom u ligi završio na odličnom devetom mjestu.

Na dobrom je putu da to ove sezone i nadmaši taj rezultat, naročito ako mu obrana bude čvrsta kao što je to bila u ovih šest rundi. Naime, primili su samo tri pogotka, najmanje u cijeloj Serie A.

U nedjelju ih čeka trenutno najveće moguće iskušenje u Serie A - gostovanje kod lidera Milana predvođenog Zlatanom Ibrahimovićem, prvim strijelcem Serie A.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider