Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Izgubio i Lazio

Inter deklasirao fenjeraša i skočio na vrh Serie A, Napoli nokautiran na svom terenu

Inter je sa 40 bodova izbio na čelo ljestvice s bodom više od Milana, tri više od Atalante te četiri više od Napolija koji je u nedjelju doživio šokantan poraz od Empolija pred svojim navijačima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Intera s uvjerljivih su 4:0 (1:0) svladali Cagliari na San Siru u posljednjoj nedjeljnoj utakmici 17. kola Serie A i preuzeli vodeću poziciju na ljestvici.

Lautaro Martinez je u 29. minuti postigao vodeći pogodak za branitelje naslova, a isti je igrač u 44. minuti propustio iz kaznenog udarca udvostručiti Interovu prednost. No, to domaću momčadi nije zaustavilo na putu prema uvjerljivoj pobjedi. Alexis Sanchez je u 50. minuti pogodio za 2:0, u 66. minuti je Hakan Čalhanoglu bio strijelac trećeg pogotka, a konačnih 4:0 postavio je svojim drugim pogotkom Lautaro Martinez u 68. minuti.

Marcelo Brozović i Ivan Perišić bili su u udarnoj postavi Simonea Inzaghija, koji je Brozovića povukao iz igre u 72. minuti, a Perišića 11 minuta poslije.

Inter je sa 40 bodova izbio na čelo ljestvice s bodom više od Milana, tri više od Atalante te četiri više od Napolija koji je u nedjelju doživio šokantan poraz od Empolija pred svojim navijačima.

Napoli izgubio i drugu zaredom i pao na četvrto mjesto

Pogodak vrijedan tri boda postigao je Cutrone u 71. minuti. Napoli je doživio drugi uzastopni prvenstveni poraz, a treći ukupno u ovoj sezoni Serie A, dok je Empoli osmom pobjedom došao do 26 bodova i izbio na sedmo mjesto.

Sassuolo je pred svojim navijačima svladao Lazio sa 2:1. Gosti su poveli već u 6. minuti pogotkom Zaccagnija. Sassuolo je do preokreta došao u drugom poluvremenu. Prvo je u 63. minuti izjednačio Berardi, a u 69. minuti je Raspadori bio strijelac za 2:1.

Bašićeva prečka iz slobodnjaka

Toma Bašić je odigrao cijelu utakmicu za Lazio i u 89. minuti bio blizu izjednačujućem pogotku, ali je iz slobodnog udarca pogodio gredu.

Nogometaši Verone preokretom su došli do pobjede 2:1 na gostovanju kod Verone i bodovno se izjednačili s drugoplasiranim Interom, dok im vodeći Milan bježi samo dva boda.

Momčad Igora Tudora je pred svojim navijačima povela u 22. minuti pogotkom Giovannija Simeonea. Za Atalantu je u 37. minuti izjednačujući pogodak postigao Aleksej Mirančuk, a pobjedu Gasperinijevoj momčadi donio je Koopmeiners u 62. minuti.

Hrvatski reprezentativac Mario Pašalić bio je u početnoj postavi Atalante i imao zapaženu ulogu. U 33. minuti je bio i blizu pogotka, ali je njegov udarac s ruba kaznenog prostora zaustavila vratnica. Pašalić je igrao do 56. minute, kad ga je zamijenio Duvan Zapata.

Kod Verone je mladi hrvatski reprezentativac Boško Šutalo ušao u igru u 71. minuti, a vratar Ivor Pandur ostao je na klupi za pričuve.

U prvom nedjeljnom dvoboju Torino je na domaćem terenu pobijedio Bolognu 2:1. Bila je to šesta ovosezonska pobjeda sastava kojeg vodi hrvatski trener Ivan Jurić.

Sanabria je u 24. minuti zabio za vodstvo Torina, dok je u 69. Soumaoro pogodio vlastitu mrežu za 2:0 domaćeg sastava. Bologna je smanjila u 79. minuti kada je Orsolini pogodio s bijele točke, no gosti ipak nisu uspjeli zaprijetiti Torinu i njegovom osvajanju sva tri boda.

Hrvatski nogometaš Marko Pjaca započeo je utakmicu za Torino te je igrao do 83. minute kada ga je zamijenio Josip Brekalo, drugi Hrvat u redovima Torina.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider