Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Važna pobjeda Intera

VIDEO Perišić izvanredno asistirao Džeki za preokret kod Sassuola: Brozović zaradio dobru ocjenu

Iako su gubili 1:0 na poluvremenu, Inter je uspio preokrenuti i slaviti u 7. kolu Serie A.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Talijanski nogometni prvak Inter pobijedio je u susretu 7. kola Serie A na gostovanju Sassuolo sa 2:1 preokrenuvši rezultat u drugom poluvremenu.

"Nerazzurri" su pokazali dva oprečna lica u susretu protiv Sassuola. U prvom poluvremenu domaćin je posve zasluženo vodio, no talijanski prvak je u nastavku zaigrao daleko bolje.

Ključnim su se pokazala čak četiri izmjene koje je Simone Inzaghi napravio u 57. minuti utakmice "probudivši" svoju momčad.

Domaćin je poveo u 22. minuti iz jedanaesterca, a siguran realizator je bio Domenico Berardi. Kazneni udarac je skrivio Milan Škriniar načinivši prekršaj nad Jeremiom Bogom.

Talijanski prvak je uspio izjednačiti u 58. minuti šestim golom ove sezone Edina Džeke. BiH napadač je ušao u igru minutu ranije i iz prvog dodira je svladao Andreu Consiglija. Džeki je sjajno s lijeve strane ubacio hrvatski reprezentativac Ivan Perišić.

Asistenciju Ivana Perišića možete vidjeti OVDJE.

Dvadeset minuta kasnije Džeko je na dodavanje Marcela Brozovića izborio kazneni udarac kojeg je Lautaro Martinez pretvorio u vodstvo gostiju. Pet minuta prije kraja Džeko je zabio i drugi gol na utakmici, ali on je nakon asistencije VAR-a poništen.

Bruno Petković Ekskluzivni intervju s Petkovićem o reprezentaciji i odnosu s Dalićem: "Iskreno, pogađa me to, ali..." divider

U subotu je odigran i jedan od najvećih gradskih derbija na "Čizmi" u kojem je Juventus kao gost pobijedio Torino našeg Ivana Jurića sa 1:0.

Trenutak odluke dogodio se u 86. minuti, Locatelli je na rubu kaznenog prostora primio loptu i preciznim udarcem pogodio za 1:0. U 90. minuti gosti su bili i korak do drugog gola, no Dejan Kuluševski je pogodio okvir gola.

Josip Brekalo je igrao za Torino do 84. minute, dok Marko Pjaca nije nastupio protiv svog bivšeg kluba.

Salernitana je identičnim rezultatom pobijedila Genou sa 1:0 ostvarivši prvu pobjedu ove sezone.

gol expired Frustrirani Ronaldo odjurio u svlačionicu: Mrmljao je sebi u bradu i ponavljao jednu riječ divider

Nakon što je u prvih šest kola upisala pet poraza i remi, Salernitana je napokon ostvarila prvu pobjedu sezone te prvu u elitnom razredu talijanskog nogometa nakon svibnja 1999. Pogodak odluke zabio je Milan Đurić u 66. minuti.

Kod domaćina nije bilo Luke Bogdana, dok je za Genou cijeli susret odigrao Milan Badelj. Adrian Šemper nije ulazio u igru.

Salernitana se ove sezone vratila u prvoligaško društvo nakon 23 godine.

Klub iz Salerna je posljednji put u Serie A igrao u sezoni 1998/99., a zadnju pobjedu u elitnom razredu talijanskog nogometa ostvario je u svibnju 1999. protiv Vicenze (2-1).

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider