Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Skočili na ljestvici

VIDEO Perišić zabio sjajan pogodak u rušenju Napolija: Inter preokretom stigao do velike pobjede

Inter je preokretom stigao do pobjede protiv Napolija, slavili su sa 3:2 i nanijeli im prvi poraz u Serie A.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić bio je strijelac drugog pogotka u pobjedi njegovog Intera 3:2 (2.1) nad Napolijem na San Siru u derbiju 13. kola talijanske Serie A.

Napoli je doživio prvi poraz u sezoni, a momčad Luciana Spalletija je u ovom dvoboju primila gotovo isti broj pogodaka (3) kao u dosadašnjih 12 kola (4).

Za Napoli je dvoboj na San Siru dobro počeo, jer je u 17. minuti Poljak Piotr Zielinski doveo goste u vodstvo. No, već u 25. minuti je domaća momčad izjednačila, kad je Hakan Calhanoglu realizirao kazneni udarac.

Isti igrač je u 44. minuti ubacio s lijeve strane, a na prvoj vratnici sjajno je reagirao hrvatski reprezentativac Ivan Perišić i glavom proslijedio loptu prema mreži.

Pogodak Ivana Perišića možete vidjeti OVDJE.

Gostujući vratar Ospina uspio je loptu odbiti, ali tek nakon što je ona cijelim obujmom prošla gol-crtu pa je Inter poveo sa 2:1. U 61. minuti je Lautaro Martinez povećao prednost aktualnih prvaka na dva pogotka.

Nadu u novi preokret Napoliju je vratio Dries Mertens sjajnim udarcem u 78. minuti. Gosti su do kraja utakmice mogli doći do izjednačenja, ali je 91. minuti Interov vratar Samir Handanović nevjerojatnom intervencijom spriječio pogodak nakon udarca Marija Ruija, a u 97. minuti je Dries Mertens neometan sa osam metara poslao loptu preko grede.

Perišić je u igri bio do 88. minute, a Marcelo Brozović je odigrao cijeli dvoboj za Inter.

Inter je osmom pobjedom u sezoni došao do 28 bodova te za vodećim dvojcem, Napolijem i Milanom, sada zaostaje samo četiri boda.

U prve tri nedjeljne utakmice gostujuće momčadi su osvojile sedam od mogućih devet bodova, uz pobjede Venezije nad Bolognom (1:0) i Sampdorije protiv Salernitane (2:0) te remi Cagliarija sa Sassuolom (2:2).

Veneziji je sva tri boda u Bologni donio Okereke pogotkom u 61. minuti. Bologna je sa 18 bodova ostala na 9. mjestu, a Venezia je sa 15 bodova skočila na 13. poziciju.

Sampdoria je Salernitanu ostavila na dnu ljestvice i privremeno sa 12 bodova izašla iz opasne zone. Gosti su poveli autogolom Di Tacchija u 40. minuti, a samo tri minute poslije Candreva je pogodio za konačnih 2:0.

Sassuolo je pred svojim navijačima dvaput vodio protiv Cagliarija, ali su gosti oba puta uspjeli brzo doći do izjednačenja. Scamacca je u 37. minuti doveo Sassuolo u vodstvo, da bi samo tri minute poslije Balde izjednačio. U 52. minuti je Berardi bio precizan iz kaznenog udarca za novo vodstvo domaćih, a s bijele točke je i Cagliari izjednačio u 56. minuti, kad je mrežu pogodio Joao Pedro.

Cagliari se zahvaljujući tom bodu pomaknuo na predzadnje mjesto na ljestvici s istim brojem bodova (7) kao i zadnja Salernitana. Sassuolo drži 12. mjesto sa 15 bodova.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider