Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jurić bez novog čuda

Gužva pri vrhu Serie A: Roma preskočila Juventus, blizu je i Napoli

Nikola Kalinić odigrao je prvo poluvrijeme za Veronu koju vodi hrvatski stručnjak Ivan Jurić.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Rome uspeli su se na treće mjesto ljestvice talijanskog prvenstva 3:1 (3:0) domaćom pobjedom protiv Verone u posljednjem susretu 20. kola Serie A.

Roma je stekla nedostižnu prednost od 3:0 u razdoblju od 20. do 29. minute. Prvi pogodak poprilično slučajno postigao je Mancini koga je lopta pogodila pred gostujućim golom te skrenula u mrežu. Dvije minute potom Mhitarjan je povisio na 2:0 preciznim udarcem sa vrha kaznenog prostora, da bi Mayoral u 29. minuti nakon brze akcije pogodio za 3:0. U nastavku je Verona u 62. minuti golom Colleya smanjila na 3:1 te do kraja utakmice imala nekoliko prilika za dodatno smanjenje zaostatka, no nije uspjela ugroziti pobjedu Rome.

Nikola Kalinić odigrao je prvo poluvrijeme za Veronu koju vodi hrvatski stručnjak Ivan Jurić.

gol expired Kakav povratak nakon operacije: Pašalić ušao s klupe i zabio protiv Lazija! divider

Roma je ovom pobjedom stigla do učinka od 40 bodova, šest manje od vodećeg Milana, a četiri manje od drugog Intera, dok ima bod i utakmicu više od četvrtog Juventusa. Verona je ostala deveta sa 30 bodova.

Napoli rutinski protiv Parme

Ranije u nedjelju Napoli je rutinski sa 2:0 (1:0) na svom terenu svladao slabašnu Parmu. Napoli je poveo golom Elmasa koji je u 32. minuti prošao pored čak četvorice čuvara prije no što je zatresao mrežu. Dvoboj je rezultatski bio otvoren sve do 82. minute kada je udarac Politana sa 20-ak metara pogodio jednog od braniča Parme, promijenio smjer i odsjeo u mreži za 2:0.

Peti Napoli sada ima 37 bodova iz 19 susreta, isti broj bodova, ali utakmicu više ima šesti Lazio. Parma je ostala pretposljednja, 19. sa samo 13 bodova.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider