Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
PRESUDA ŠVICARSKOG SUDA

Michel Platini i Sepp Blatter oslobođeni optužbi za korupciju

Bivšim predsjednicima FIFA-e i UEFA-e nisu pronađeni dokazi da su sudjelovali u korupciji.

Michel Platini (Foto: Afp)

Završeno su suđenje Michelu Platiniju i Seppu Blatteru, koji su u Švicarskoj odgovarali na optužnice za prijevaru, nepošteno upravljanje, zlostavljanje povjerenja i korupciju.

Bivši predsjednik FIFA-e te njegov kolega iz UEFA-e oslobođeni su svih optužbi, zbog kojih su svojevremeno bili prisiljeni da napuste funkcije na kojima su se nalazili.

Suđenje je trajalo točno mjesec dana, da bi dvojac na kraju bio oslobođen zbog nedostatka dokaza koji bi potkrijepili slučaj.

Platini je imao neke jako dobre ideje

Danas 86-godišnji Blatter bio je na čelu FIFA-e od 1998. do 2015. godine, dok je Platini europsku organizaciju vodio od 2007. također do 2015. Zapravo, Blatter i on su zbog ovih optužbi ostavke dali unutar nekoliko dana razmaka.

67-godišnjeg Platinija pamtimo kao predsjednika UEFA-e s nekim vrlo kreativnim idejama koje su trebale dati više prilike klubovima iz manjih liga.

Zapravo, on se trudio Ligu prvaka i ostala natjecanja što više omasoviti i smanjiti ekskluzivu za one najbogatije. To je zapravo u potpunosti suprotno od onoga što radi njegov nasljednik Aleksander Čeferin sa svojim suradnicima.

Nažalost, sve dobre Platinijeve ideje ovim su optužbama pale u vjetar i brzo su otišle u zaborav.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider