Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
PRED NJIM JE BUDUĆNOST

Ponajbolji igrač bez osvojenog trofeja sad je sjajni trener: Dva puta iz dva pokušaja izborio je Premiership

Scott Parker neupitno je trenutno jedan od najperspektivnijih mladih nogometnih trenera na svijetu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dramatična i uzbudljiva još je jedna sezona drugog ranga engleskog nogometa, popularnog Championshipa. Ipak, ne toliko dramatična kao nekih prethodnih sezona, budući da se prije posljednjeg kola ne zna još jedino posljednja dva sudionika kvalifikacija za viši rang.

Nakon što je viši rang ranije osigurao Fulham, jučer je drugi izravni putnik dobiven u izravnom susretu Bournemoutha i Nottingham Foresta. Iako su gosti u prvom dijelu bili bolji te su bili i žrtvom jednog velikog sudačkog previda, Bournemouth je u drugom dijelu preuzeo inicijativu te u 82. minuti došao do, pokazat će se, pobjednosnog pogotka Kiefera Moorea.

Pogodak Moorea i veliko slavlje na Dean Courtu, koji sa svojih 11 tisuća mjesta ponovno postaje najmanji stadion Premier lige, možete vidjeti OVDJE.

Ikona bez trofeja radi sjajan posao

Čovjek zaslužan za povratak nakon dvije godine Championshipa je već dobro poznati 41-godišnji Scott Parker. On je u sezoni 2019./20, svojoj prvoj trenerskoj, nakon dodatnih kvalifikacija, izborio elitni rang na klupi Fulhama, koji ipak nije uspio ostaviti u Premier ligi. No, za to se najmanje može njemu zamjeriti. Istog dana kad je Fulham napustio, sjeo je na klupu Cherriesa. 

Čovjek je to koji je imao sjajnu karijeru. Nastupao je čak za pet londonskih klubova, Charlton, Chelsea, West Ham, Tottenham i Fulham te za Newcastle i gotovo svuda je ostavio trag. Osvajao je mnoge individualne nagrade, jednom je čak bio engleski igrač godine te čak dva puta najbolji igrač West Hama po izboru navijača. 

Ono što nema u cijeloj karijeri je klupski trofej, možemo reći niti jedan, iako je igrao u tako velikim klubovima. Piše mu se jedan Liga kup i prvenstvo s Chelseajem 2005. godine, iako završnicu Kupa nije igrao, a u ligi je upisao tek četiri nastupa s klupe. I po tome je također globalno poznat.

Na njemu je sad ponovno isti zadatak

Nakon što je u dva pokušaja oba puta uspio ostvariti ono što mnogi treneri nazivaju jednim od najtežih poslova u nogometu, izboriti promociju iz lige u kojoj nastupa 24 kluba te se igra čak 46 kola, sad će pokušati ostati u Premier ligi.

Bournemouth je tamo, pod vodstvom Eddieja Howea, nastupao punih pet sezona te su zaradili simpatije mnogih zaljubljenika u otočki nogomet.

Što se tiče trećeg putnika u viši rang, kvalifikacije su za sada osigurali Nottingham Forest i Huddersfield, dok prije posljednjeg kola najbolje za preostala dva mjesta kotiraju Luton i Sheffield United, a njihovom će se kiksu nadati u Middlesboroughu i Millwallu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider