Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: USKORO UŽIVO Milanović sazvao izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare
Nogomet
nema svađe

Saznajemo zbog čega Zlatko Dalić nije zvao Josipa Brekala u reprezentaciju

Nema nesuglasica između Dalića i Brekala.

Jedan od najmlađih, ali i prvi koji je javno istupio oko nepozivanja u reprezentaciju za rujanske akcije. Josip Brekalo sinoć se oglasio priopćenjem, naglasivši pritom:

"Koristim ovu priliku oglasiti se povodom mog reprezentativnog statusa i uz njega vezanih raznih medijskih priča i spekulacija.
Najgore priče, koje su me ponukale ovo objaviti, su one gdje se mene prikazuje kao neposlušnika koji ne poštuje starije suigrače i koji narušava koheziju u ekipi.

gol expired Juranović zabio gol karijere, o ovoj golčini danima će se pričati divider

To su grube izmišljotine i apsolutne neistine, te ih kao takve moram demantirati, jer u ove tri godine koliko sam u reprezentaciji nikada nisam imao niti jedan jedini problem, niti s jednim suigračem. Upravo suprotno i jedino moguće, sve ih poštujem i sa svima sam u jako dobrim odnosima.

Pokušali smo kontaktirati Brekala, pristojno se zahvalio napomenuvši da je sve kazao u priopćenju. No iz izvora bliskih reprezentaciji doznajemo kako problema na relaciji Zlatko Dalić - Josip Brekalo nema. Te da izbornik 23-godišnjeg ofenzivca nije zvao jer Brekalo trenutačno ne igra u svom Wolfsburgu. Razlog je što bi uskoro mogao zgotoviti transfer, najvjerojatnije u neki od talijanskih klubova. Da problema nema i da ih neće biti, slaže se i kolumnist GOL.hr-a Ivica Medo.

gol expired Službeno: Hajduk prodao Jaira, poznato je i koliko su Splićani zaradili divider

"Neće tu biti nikakve zle krvi. Mislim da, može biti netko ljut, da će biti zle krvi - neće. Pa i kod nekih drugih situacija, vidjeli smo sa Sosom, da je vrlo brzo pozvan u reprezentaciju, iako je njegov gaf bio najveći u povijesti reprezentacije. Tako da, neće biti nikakvih problema s Brekalom. Ako bude igrao dobro, njega će Dalić zvati'', rekao je Ivica Medo.

Uostalom, i sam Brekalo u priopćenju napominje:

"Hrvatska reprezentacija za mene je svetinja i moja druga Obitelj. Ponosan sam što sam u ove tri godine odigrao 27 od 28 mogućih utakmica, a u zadnjih godinu dana uz asistencije postigao i 4 zgoditka.

Zašto ovaj puta nisam pozvan, nije pitanje za mene, ali ono što znam je da ću svaki puta kada budem pozvan dati svoj maksimum. Vjerujem u sebe i veselim se idućoj prilici i ponovnom pozivu.

Reprezentaciji, stožeru i svim igračima želim puno sreće u ove 3 utakmice i nadam se da ćemo upisati sve 3 pobjede i trasirati put prema Svjetskom prvenstvu."

Kako god, niti jedan dosadašnji popis Zlatka Dalića nije izazvao ovoliko reakcija. Nema tu još nekih zvijezda, a Ivica Medo smatra:

gol expired Kakva šteta! Rijeka ostala na korak od senzacije, PAOK se u zadnjem napadu spasio od poraza divider

"Da im je ovo poruka da se moraju trgnuti. Da je izbornik počeo zvati... On je uvijek govorio da će zvati igrače koji su u najboljoj formi. Dosad to možda i nije bilo tako. Za ove igrače koje sad nije pozvao pogotovo. Nisu bili u formi, ali ih je zvao. Na igre iz prošlosti, na kredite koje su imali pa ih je zvao na taj način. A sad... Dalić kreće smjerom, a i situacija je takva, da si jednostavno više ne smije dopustiti kiks. Ali ne zbog tih igrača nego zbog sebe."

Dodaje Medo kako vjeruju da će atmosfera u i oko Vatrenih biti bolja nego prijašnjih mjeseci. I pozdravlja Dalićeve odluke:

"Povukao je radikalne poteze u trenutku kad se stvari lome. Lome se za njega, lome se za reprezentaciju. Plasman na Svjetsko prvenstvo je bitniji od plasmana na Euro."

A Hrvatska plasman na Svjetsko prvenstvo u Katar nastavlja tražiti s tri rujanske utakmice, protiv Rusije, Slovačke i Slovenije. Uz izravne prijenose na Novoj TV.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider