Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ljepota nogometne umjetnosti

Pogledajte novu majstoriju Ajaxa: Pogodak bi odobrila i najbolja generacija Brazila

Nogometaši Ajaxa kreirali su još jedan pogodak o kojem će se još pričati...

Blind slavi pogodak Ajaxa (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nogometaši Ajaxa napravili su prvi od tri koraka prema osvajanju trostruke krune u nezaboravnoj klupskoj sezoni, u kojoj to nitko od njih nije ni najmanje očekivao. Naslovi u prvenstvu i Kupu možda jesu bili glavni ciljevi, no Kopljanici su na pragu ulaska u finale Lige prvaka!

Ajax u srijedu protiv Tottenhama pred svojim navijačima brani prednost iz prve utakmice (1:0), a ako to uspije, vjerojatno će se priključiti Barceloni u finalu, s obzirom na to da Katalonci iz prve utakmice imaju prednost 3:0 protiv Liverpoola.

Kopljanici su u nedjelju s 4:0 slavili u finalu domaćeg Kupa, nakon što su u Rotterdamu s 4:0 slavili protiv Willema II. Bila je to još jedna sjajna predstava mladih nogometaša amsterdamske momčadi, koja tijekom cijele sezone igra predivan nogomet.

Na susretu se dogodio još jedan od onih pogodaka o kojem će se pričati. Nije to bila golčina poput one Lea Messija Liverpoolu iz slobodnjaka, već lepršava akcija sa svoje polovice do suparničkog šesnaesterca. Bez prebacivanja strane, kao na malom nogometu.

Uostalom, pogledajte sami što su Ajaxovi klinci iskreirali te kako je iskusni veteran Klaas Jan Huntelaar završio lijepu akciju. Reprezentacija Brazila ih 70-ih godina odobrila bi ovaj pogodak...

Ajaxu je to bio rekordni 19. naslov pobjednika Kupa, ali prvi u posljednjih devet godina.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider