Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
traže i žene

Saudijci ne traže samo superzvijezde, trebaju nogometaše i za niželigaše: Plaća oko 4000 eura mjesečno i smještaj

Saudijci nude sjajne uvjete i niželigaškim nogometašima.

Cristiano Ronaldo, Marcelo Brozović i Sadio Mane (Foto: Afp)

Mnogi čitaju o ogromnom novcu u kojem uživaju najveće nogometne zvijezde u Saudijskoj Arabiji, ali manje je poznato da je tamošnji nogometni boom zahvatio i niže lige. Ronaldo, Neymar i društvo igraju za stotine milijuna eura godišnje, ali jako dobro mogu zaraditi i nogometaši iz nižih liga.

Traže se igrači za treću i četvrtu saudijsku ligu, a plaća u klubovima tog ranga je između tri i četiri tisuće eura te kuća za život! Ne samo da su odlučili da će od svoje nogometne elite napraviti najbolju nogometnu ligu na svijetu, nego su odlučili da će to napraviti i u nižim ligama.

Navijači u Gružu Srpski mediji: "Skandal! Hrvati puštali Thompsonovu pjesmu. On je promotor ustaštva" divider

"Proteklih mjeseci dobivamo veliki broj ponuda iz Saudijske Arabije za sve razine njihove nogometne piramide", ispričao je Valentin Botella Nicolas, koji radi za tvrtku koja se bavi posredništvom u transferima.

Nedavno je na njihovu platformu stigla poruka kako se traže igrači za saudijske niželigaške klubove, plaća između tri i četiri tisuće eura plus smještaj te troškovi života. Traže napadače, krila, kreativne veznjake, zadnjeg veznog i braniče. Golmane trenutačno ne trebaju.

Doček Hajduka u Umagu VIDEO Hajduk došao na pripreme u Istru, pogledajte kakav su im doček priredili navijači divider

Saudijci odnedavno traže i žene za svoju nogometnu ligu, ali za ženske kandidate nemaju previše uvjeta. Jedini je uvjet da je nastupala za svoju reprezentaciju na proteklom Svjetskom prvenstvu za žene. Plaćaju oko 5000 eura mjesečno.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider