Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Splićani se vraćaju

Sastanak na vrhu Hajduka i HNS-a u Zagrebu: Hoće li zapuhati novi vjetrovi na relaciji Kuća nogometa – Poljud?

Predsjednik Hajduka i predsjednik HNS-a sutra će se sastati u Zagrebu…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sastanak na vrhu Hajduka i HNS-a. Informacije iz Splita kažu da će predsjednik Hajduk Lukša Jakobušić sutra posjetiti sjedište HNS-a u Zagrebu i sastati se s Davorom Šukerom.

Sastanak je zakazan za 12:30, a inicijativa je došla od predsjednika Hajduka, otkriva Dalmatinski portal. Predsjednik Hajduka u inauguracijskom govoru otkrio je novi smjer splitskog kluba prema Kući nogometa. Dao je naslutiti naznake otopljavanja…

„Odnosi s HNS-om? Nismo mi najpametniji, nisu ni oni. Mi smo glasni pa onda drugi ne idu za tim. Tko pametan može reći da je normalno da pravomoćno osuđena osoba bude u nekom klubu ili udruzi? S obzirom na značaj HNS-a, nije tamo mjesto ni nepravomoćno osuđenim osobama. Tu mora biti nulta tolerancija. Ne mogu biti dvostruka mjerila. Mi ćemo tražiti svoje pravo i nećemo odustati od njega. Volio bih da imamo gore ljude. Ne znaju više ljudi što bi mislili“, kazao je Jakobušić.

Svoj stav je potom potvrdio i u intervju za Dnevnik Nove TV.

"Mislim da sam bio nedvosmislen na predstavljanju. Mi nemamo drugu državu, mi nemamo drugu domovinu, nego samo Hrvatsku i normalno je da navijamo za Hrvatsku. Normalno je da se igra u Splitu. A gdje bi se trebalo igrati? U Zenici? Sad imamo 17. studenog utakmicu Hrvatska - Portugal i Hajduk će dati svu tehničku pomoć HNS-u koja će biti potrebna da se održi utakmica. Međutim, da ne povezujemo jedno i drugo - HNS nije reprezentacija. Reprezentacija je nešto najsvetije i iznad svega. Odnos s HNS-om vrlo je složen. Možda mi želimo iste stvari kao i ovi prethodnici, ali postoji način kako doći do njih", kazao je Jakobušić.

Može se pretpostaviti da će čelni čovjek splitskog kluba tražiti da Hajduk ima svoga čovjeka na jednoj od bitnih funkcija, vjerojatno na mjestu jednog od potpredsjednika HNS-a.

Šuker bi mogao odgovoriti pozitivno. Da bi mogli zapuhati novi vjetrovi, Šuker je dao naslutiti u čestitki novoizabranom predsjedniku Hajduka.

"Njegovo iskustvo gospodarstvenika i dugogodišnjeg sportskog djelatnika ukazuje da će uspješno voditi klub, vjerujem da će Hajduk s njim na čelu biti financijski stabilan i u natjecateljskom smislu konkurentan najboljim hrvatskim momčadima", kazao je Šuker i naglasio:

"Drago mi je da je gospodin Jakobušić u svom inauguracijskom obraćanju javnosti nagovijestio dobru suradnju s Hrvatskim nogometnim savezom i izrazio zadovoljstvo činjenicom da će Poljud 17. studenoga biti domaćin hrvatskoj reprezentaciji u susretu Lige nacija s Portugalom. Želim mu puno sreće i uspjeha u radu, a vrata Hrvatskog nogometnog saveza uvijek su mu otvorena za konstruktivan razgovor i suradnju."

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider