Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
A Vlajčević nije bio problem

HNS bez kriterija i argumenata: Pogledajte što je rekao smijenjeni Pavličić-Bekić

Nakon što je HNS s funkcije disciplinskog suca maknuo Sašu Pavličića-Bekića, dojučerašnji disciplinski sudac HNL-a je za kamere Nove TV poručio - napravili su to bez ikakvih argumenata.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Saša Pavličić-Bekić jedna je od najspominjanijih osoba u prošlom prvenstvu. Od utorka bivši disciplinski sudac prve HNL ostao je iznenađen odlukom vrhuške HNS-a.

''Nisam očekivao smjenu, naravno, jer radi se o tome da ovaj posao kao disciplinski sudac radim godinu i pol dana, prije toga sam bio predsjednik disciplinske komisije godinu i pol dana pa sam volontirao kao član arbitraže tri godine. Imao sam preko 500 odluka, a samo je jedna bila preinačena. To je odluka o Soudaniju'', izjavio je Pavličić-Bekić.

Alžirac je bio kap koja je okrenula stvari. Vrhu HNS-a se kazna Pavličića-Bekića nije bila po volji i očito je već tada postao bivši samo se pažljivo pripremao teren.

''Ja još do danas nisam dobio odgovor da sam smijenjen, to sam saznao iz medija. Dakle nikada me nitko nije kontaktirao iz saveza osim Vlade Ivete, koji je priopćio da je gotovo'', objasnio je Pavličić-Bekić.

Iz Hajduka i Rijeke stiže podrška bivšem disciplinskom sucu.

''Za svaku odluku je nužno da ona bude argumentirano obrazložena, u ovom slučaju da se jasno iznesu razlozi zbog kojih gospodin Pavličić-Bekić ne treba obnašati dosadašnju funkciju. Važno je svakako u kontekstu bilo kakvih odluka i naglasiti kako je gospodin Pavličić-Bekić pokazao da se ne ustručava kazniti bilo koga'', stoji u priopćenju Hajduka.

''Premda se nismo uvijek slagali s disciplinskim odlukama Saše Pavličića-Bekića, smatramo da je u donošenju svojih odluka imao ujednačen kriterij što je osnovna odlika svake osobe koja obnaša funkciju disciplinskog suca'', stoji u priopćenju Rijeke.

Pavličić-Bekić priznaje da mu je podrška drugih klubova veliki kompliment za posao koji je radio.

''Svi su znali da sam ja navijač jednog kluba, konkretno Dinama, i nikada mi nitko nije radio probleme.''

Pritisci bi na posao koji je obavljao, gledano sa strane, trebali biti veliki?

''Uvijek postoje neki lagani pritisci, ali ne prema meni direktno. Ja direktno pritisaka nisam imao. I to su oni znali kada sam ja postao disciplinski sudac'', izjavio je sada već bivši disciplinski sudac HNS-a.

Krešimir Vlajčević, Pavličićev prethodnik, na funkciji je bio 17 godina, iako je dokazano pozajmljivao novac od Dinama. HNS u tome nije vidio nikakav problem.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider