Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Na udaru mnogih

HNS miče čovjeka koji je kaznio Soudanija: ''Na njega se nije moglo utjecati''

Iako bi vijest službeno trebala biti potvrđena tek u srijedu, već se zna da Saša Pavličić-Bekić više nije disciplinski sudac HNS-a. Zbog čega ugledni zagrebački odvjetnik, koji je svojim odlukama ostavljao dojam neovisnosti, više nije po volji vrhuški HNS-a?

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pavličić-Bekić na dužnost disciplinskog suca došao je u siječnju 2016. kada je naslijedio dugovječnog Krešimira Vlajčevića, a prije toga bio je predsjednik Disciplinske komisije HNS-a. Na jednom od najskliskijih stolaca HNS-a izdržao je dakle 19 mjeseci, a glavno je pitanje zbog čega je smijenjen?

''Glavni razlog zašto ga se smjenjuje jer je bio prilično nezavisan i što se na njega nije moglo utjecati, a to se vidjelo najbolje u slučaju Soudani, koji je izazvao dosta polemike i ljutnje u HNS-u. A drugi je razlog ona zimska priča da je potajni kandidat za predsjednika HNS-a'', izjavio je kolumnist GOL.hr-a Ivica Medo.

Podsjetimo, Pavličić-Bekić je u travnju kaznio Soudanija neigranjem u derbiju protiv Hajduka, nakon što je protiv Lokomotive udario suparničkog igrača Capana. Soudanija je tada prijavio Goran Kvalić iz NK Plomina, a Dinamo se na odluku žalio. Komisija za žalbe HNS-a ukinula je tada zabranu Soudaniju pojasnivši kako je time narušena autonomija suca utakmice. Spominje se i da mu se zamjera loša reakcija na špekulacije koje nije potvrdio, ali ni izrijekom odbio mogućnost da zamijeni Davora Šukera.

 

Pavličić-Bekić nije želio komentirati smjenu, jer čeka službenu potvrdu. Zanimljivo je da je u protekloj sezoni imao samo četiri žalbe na svoje odluke, a samo je Soudanijeva bila preinačena.

''Nije Bekić bio na udaru samo HNS-a nego i dobrog dijela prvoligaških klubova. Znamo da su Dinamo, Rijeka i Hajduk bili nezadovoljni njegovim odlukama, što će reći da je on korektno radio svoj posao. Obično je tako kada vas napadaju sa svih strana, znači da nikome nije podilazio'', objasnio je Medo.

Pavličić Bekić tri je godine volontirao kao član arbitraže HNS-a, a dvije godine je bio predsjednik Disciplinske komisije i tijekom tog razdoblja donio je najveću kaznu u povijesti HNS-a. Alojzija Šuprahu kaznio je s 27 tisuća kuna zbog incidenta s tadašnjim predsjednikom Hajduka Marinom Brbićem, kojeg je nakon finala juniorskog Kupa u Dugopolju verbalno napao.

Šupraha je inače danas član Izvršnog odbora HNS-a, koji odlučuje o sudbini Pavličića-Bekića. S nestrpljenjem očekujemo vidjeti koga će to HNS instalirati u stolicu disciplinskog suca.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider