Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
SEKSUALNO ZLOSTAVLJANJE

Donedavno velika zvijezda Valencije odlazi u zatvor na četiri godine

Velika zvijezda Celte iz Viga, a donedavno i Valencije, Santi Mina, iduće četiri godine trebao bi provesti u zatvoru.

Carlos Soler, Santi Mina i Kevin Gameiro (Foto: Afp)

U trenucima kad bi najbolji dani njegove karijere tek trebali započeti, 26-godišnji nogometaš Celte iz Viga, Santi Mina, istu je prisiljen prekinuti. Razlog toga je četverogodišnja zatvorska kazna koju mu je danas odredio sud. 

Mina je osuđen zbog seksualnog zlostavljanja iz 2017. godine, dok je oslobođen optužbe za seksualni napad. Njegov prijatelj David Goldar bio je optužen kao suučesnik, ali je potpuno oslođen, uz objašnjenje suda kako je on imao dozvolu za seksualni čin, za razliku od Mine koji se prisilno u isti uključio.

Celta ga je suspendirala

Iako ova kazna za sada još uvijek nije pravomoćna, Celta je Minu odlučila suspendirati dok se ne razriješi situacija. Zanimljivo, on je za njih nastupao cijelu ovu sezonu, posljednju utakmicu odigravši prošlog vikenda. U aktualnoj sezoni upisao je 33 nastupa u kojima je postigao sedam pogodaka, izostavši tek u jednom susretu.

Osim te kazne, Mina se žrtvi idućih 12 godina ne smije približiti na manje od 500 metara i mora platiti 50.000 eura kompenzacije. Ključni dokaz bile je genitalna lezija koju je prikazala žrtva, a koja je potvrđena kao kompatibilna i vjerojatna sa seksualnim napadom te je napadnutoj ženi dijagnosticiran PTSP kao posljedica napada.

Mina je 2015. godine ostvario veliki transfer iz Celte u Valenciju, gdje je igrao četiri godine. Upisao je 150 nastupa postigavši 42 pogotka, no to je ipak bilo manje nego što se očekivalo pa se 2019. godine vratio u svoju matičnu Celtu, gdje je brzo postao jedan od glavnih igrača.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider