Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nakon strašne ozljede

Kakva majstorija: Zaboravljeni čarobnjak, koji je sretan što uopće može igrati, opet briljira

Impresivni povratak Santija Cazorle nakon strašne ozljede nastavio se u četvrtak navečer fantastičnim pogotkom u Kupu Kralja.

Santi Cazorla (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Villarreal je gubio 1:0 od drugoligaša Almerije kada je na scenu stupio Santi Cazorla. Prvo je briljantno izbacio dvojicu igrača pa onda povukao loptu prema 16-ercu i opalio loptu desnom nogom u gornji vratarev kut.

Ubrzo nakon toga Villarreal je postigao dva pogotka, ali je na kraju prokockao prednost dopustivši Almeriji povratak na 3:3.

Međutim, pogodak Cazorle podsjetio je na njegove najbolje dane u Arsenalu i bio je to njegov drugi gol od kada se vratio u redove Žute podmornice. No najbolja vijest od svega je što Cazorla uopće može igrati nogomet.

Naime, španjolski veznjak pretrpio je tešku ozljedu. Zaradio je pukotinu kosti u gležnju koja je dovela do infekcije i umalo ga koštala gubitka noge. Za Arsenal nije igrao natjecateljski od listopada 2016., dok je bivši menadžer Topnika Arsene Wenger opisao njegovu ozljedu kao nešto najgore što je ikad vidio.

Sa sumnjom u to da će ikada ponovno igrati, Villarrealu je ovo ljeto trebalo hrabrosti da potpiše bivšeg igrača Arsenala, no već se pokazalo kako je to bio ispravan potez, jer Cazorla je impresionirao u 12 dosadašnjih nastupa.

U prosincu će napuniti 34 godine, ali ima mogućnost produljenja ugovora na kraju sezone.

''Ne osjećam se loše, optimističan sam. Samo gledam svaku sljedeću utakmicu'', rekao je Cazorla za Guardian o svojim ambicijama za budućnost.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider