Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Novi Pirlo"

Mlada zvijezda stigla na liječnički: Milan dovodi veliko pojačanje

Inter ga je dugo vabio, ali su previše oklijevali i sad će to iskoristiti Rossoneri.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nova zvijezda talijanskog nogometa Sandro Tonali stigao je u Milano, ali neće potpisati za Inter nego za njihovog gradskog rivala Milan.

Dugo vremena su Nerazzurri koketirali s ovim 20-godišnjim veznjakom, ali nisu uspijevali postići dogovor s Brescijom glede odštete pa je u cijelu priču uletio Milan koji će ga sada dovesti u sklopu neobičnog dogovora.

10 + 15 + 10

Za početak, neće to biti klasična kupnja nego će Rossoneri Tonalija dovesti na posudbu i za to će platiti 10 milijuna eura. U ugovoru će stajati i opcija kupnje na kraju sezone, ukoliko se Milan odluči učiniti Tonalija trajno svojim igračem morat će platiti Bresciji 15 milijuna eura u ljeto 2021., a konačna cifra će se moći popeti na dodatnih 10 milijuna eura na temelju raznih bonusa. Također, Bresciji će pripasti i 10 posto od transfera kad/ako Tonali se bude prodavao iz Milana.

U svakom slučaju, Milan će dobiti veliko pojačanje za vezni red, jer Tonali je u prošloj sezoni nagovijestio da se radi o mladiću koji bi, po svemu sudeći, trebao obilježiti sljedeće desetljeća talijanskog nogometa.

Po stilu igre i fizičkom izgledu Tonali podsjeća na novog trenera Juventusa Andreu Pirla pa je stoga i dobio nadimak "Novi Pirlo". Kao igrač Brescije dobio je poziv Roberta Mancinija u reprezentaciju Italije, a nakon što je njegov klub ispao iz Serie A, za očekivati je bilo da neće ostati cijelu sezonu u drugoligaškoj konkurenciji.

Sažetak i svi golovi utakmice Francuska - Hrvatska


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider