Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bio je legenda Barce

Etoo iskreno progovorio o svojim počecima u Realu: "Bilo je teško, nisam shvaćao zašto me toliko kažnjava"

Čak četiri puta bio je izabran za afričkog nogometaša godine, a s Barcelonom je osvojio tri Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Samuel Etoo, bivši kamerunski nogometaš nosio je dres dva najveća rivala, madridskog Reala i katalonskog ponosa, Barcelone.

Iako je već kao 16-godišnjak potpisao za "kraljevski klub", na Santiago Bernabeu nije ostavio značajniji trag. Ondje se zadržao tri godine, ali većinu vremena proveo je na različitim posudbama, prenosi španjolska Marca.

"Nije mi bilo lako, morao sam naporno raditi. Kada sam potpisao za Real Madrid, trener mi je bio Fabio Capello koji mi je rekao da moram dodatno trenirati svakog popodneva", rekao je Etoo koji nije bio oduševljen tom idejom.

"Gledao sam ga i razmišljao zašto me toliko kažnjava. Shvatio je da igram samo s unutarnjim dijelom stopala, tako da smo na popodnevnim treninzima radili samo na tome".

Međutim, spremno priznaje da mu je itekako pomoglo. Usvojio je radne navike koje je zadržao do kraja karijere, a upravo to mu je pomoglo da postane jedan od najboljih napadača tog vremena.

Tako je nakon svakog treninga znao ostajati po pola sata ili čak sat vremena kako bi vježbao udarac.

"Nakon svakog treninga u Mallorci ili Barceloni, znao sam ostajati po pola sata ili sat vremena kako bi ispucao 300 ili 400 udaraca na gol. Kada sam počeo zabijati, nisam prestajao. Trening je ključ uspjeha, a to drugi ne vide".

Za kraj, poslao je zanimljivu poruku mladićima koji se tek probijaju na nogometnoj sceni.

"Nemojte nikada sumnjati u sebi, ali ostanite 15, 20 ili 30 minuta nakon treninga i pucajte što je više moguće na gol. Nemojte razmišljati o tome, samo pucajte na gol", zaključio je bivši kamerunski nogometa koji je četiri puta progašen najboljim afričkim nogometašem.

Inače, Etoo je nosio dres Mallorce, Barcelone, Intera, Chelseaja, ali i još nekolicine europskih i svjetskih klubova.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider