Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Malo je čudno

Žario i palio u dresu Barce, a sad je (opet) ispalio: "Nisam igrao s Messijem, on je igrao sa mnom"

Samuel Eto'o je od 2004. do 2009. nosio dres Barcelone u kojoj je tada igrao i Lionel Messi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije nešto više od dva mjeseca Samuel Eto'o postao je predsjednik Kamerunskog nogometnog saveza.

Legendarni napadač pokušat će ustrojiti savez i svojim vezama u svijetu nogometa podići ga na višu razinu. Sam je rekao da je to njegov primarni zadatak, a osim o budućnosti najvažnije sporedne stvari na svijetu u svojoj zemlji, u svom nedavnom javnom nastupu dotaknuo se još jednom teme koja novinare najviše zanima u razgovoru s njim - Barcelone.

Eto'o za Barcelonu zabio 130 golova

Eto'a je katalonski klub doveo iz Mallorce nakon što mu Real Madrid, koji ga je prvi doveo iz Kameruna, nikada nije dao pravu priliku u svojoj prvoj momčadi. Pokazala se to kao fantastična kupovina Barce, jer Eto'o je u 199 nastupa u svim natjecanjima zabio 130 golova i upisao 40 asistencija, a jedno vrijeme je bio i najbolji centralni napadač na svijetu.

Osvojio je s Barcelonom tri naslova prvaka Španjolske i dvije Lige prvaka prije nego li je 2009. otišao u Inter (tamo je odmah u prvoj sezoni pod vodstvom Josea Mourinha osvojio Serie A, Kup i Ligu prvaka).

Još prije nekoliko godina, pričajući u jednom intervjuu o danima provedenim u Barceloni, Eto'o je izjavio (i ovih dana to ponovio):

"Nisam ja igrao s Lionelom Messijem, nego je on igrao sa mnom. To su različite stvari."

Jasno je da je Kamerunac aludirao na razdoblje kada je on bio na vrhuncu, a Messi se tek probijao u prvu momčad Barce, ali unatoč tome malo je čudno kada netko to na ovakav način naglasi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider