Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Najveći ugovor u Klubu

Hajduk s budžeta skinuo veliki teret: Najskuplji igrač otišao na posudbu u Tursku

Dugo se tražilo idealno rješenje za sve, a u konačnici je to pronađeno u obliku jednosezonske posudbe.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Igrač s najvećim ugovorom u Hajduku, nigerijski napadač Samuel Eduok, otišao je na posudbu u turski Konyaspor.

Time je napokon zaključena posao koji se najavljivao u proteklo vrijeme.

Eduok je sa svojim golemim ugovorom, najvećim na Poljudu (700.000 eura godišnje brutto) predstavljao veliko opterećenje za klupski proračun u situaciji kada zbog pandemije koronavirusa padaju brojni drugih prihodi na koje je Hajduk redovito računao u ovo doba godine (ulaznice, pretplate...). Stoga su na Poljudu tražili način kako da skinu taj teret i rješenje je pronađeno u dogovoru s Konyasporom.

Turski prvoligaš, koji je proteklu sezonu završio na 13. mjestu, u potpunosti će preuzeti Eduokovu godišnju plaću do kraja ove sezone nakon čega će imati mogućnost otkupa njegova ugovora. Budu li zadovoljni učinkom 26-godišnjeg Nigerijca, trebat će platiti Hajduku milijun eura odštete kako bi ga trajno vezali ugovorom za svoj klub.

Ukoliko ga ne požele otkupiti, Eduok će se vratiti u Hajduk s kojim je ugovorno vezan do 30. lipnja 2022.

Neće ovo biti prvi Eduokov angažman u Turskoj, igrao je ranije za Kasimpašu i Erzurumspor iz kojeg je i došao u Hajduk prije godinu dana.

Na Poljudu je u prošloj sezoni postigao 11 golova i upisao tri asistencije u 32 nastupa u ne odveć velikoj minutaži (često je ulazio s klupe, a u prosjeku je igrao 54 minute po utakmici)..

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider