Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Big Sam

Stručnjak za opstanak je na brzom biranju: Sam Allardyce mogao bi dobiti novi angažman

Leeds United ove sezone nikako ne može uhvatiti formu te razmišljaju četiri kola prije kraja prvenstva zamijeniti Javiju Graciaju sa Samom Allardyceom.

Sam Allardyce (Foto: Afp)

Španjolac Javi Gracia priliku je dobio prije samo deset tjedana, a sada je već na otpusnoj listi. Prošlotjedni poraz od Bournemoutha mogao bi biti posljednji koji je pretrpio na klupi Leedsa. Sa četiri poraza u posljednjih pet utakmica Leeds se nalazi tik iznad zone ispadanja zahvaljujući boljoj gol razlici.

No i to bi se moglo promijeniti ako Leeds nastavi primati ovoliko golova. Naime, oni su oborili rekord Premier lige prošli mjesec kada su primili 23 gola u sedam utakmica.

Stvari teško da će se promijeniti jer sljedeće kolo Leeds ide na gostovanje kod furioznog Manchester Citya. Biti će to sudar dvije momčadi koje utakmicu dočekuju u potpuno različitim ozračjima. Leeds se bori za goli život i svaki bod mu je u ovom trenutku zlata vrijedan, dok City suvereno gazi sve pred sobom u pohodu na novu titulu prvaka Engleske.

Jasno je svima u klubu da je vrijeme za vatrogasne mjere, a upravo u takvim situacijama najbolje se snalazi Sam Allardyce. Čovjek koji je poznat po tome da je u stanju od ispadanja spasiti bilo koju momčad što je i potvrdio svojim vođenjem Newcastela, Blackburna, West Hama, Sunderlanda i Evertona.

Prošlost govori u korist Allardycea, ali četiri kola prije kraja teško da bilo tko može davati garancije u opstanak Leedsa u najelitnijem razredu engleskog nogometa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider