Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Zaslužili smo pobjedu"

Salah se ne miri s porazom u Ligi prvaka, jedan Realovac ga posebno frustrira

Mohamed Salah osvojio je s Liverpoolom dva trofeja ove sezone, ali posebno žali za Ligom prvaka.

Mohamed Salah i Luka Modrić (Foto: Afp)

Iza egipatskog napadača Mohameda Salaha je još jedna sjajna sezona u dresu Liverpoola. Zabio je 31 pogodak u četiri različita natjecanja, osvojio Liga Kup i FA Kup, ali još uvijek žali za porazom u finalu Lige prvaka od Real Madrida.

Iako su Redsi dominirali kroz veći tijek susreta, nisu uspjeli pronaći put do mreže Kraljevskog kluba. Na vratima je briljirao Thibaut Courtouis koji je pokupio i titulu igrača utakmice.

"Zaslužili smo pobjedu, imali smo više šansi. Ja sam imao dvije ili tri čiste šanse, ali Courtouis je sjajno branio. To je njegov posao, zbog toga ga je Real Madrid kupio. Bila je to njegova noć"; kazao je egipatski golgeter za France Football.

U završnici sezone nogometaši Liverpoola ostali su bez titule prvaka Europe, ali i titule prvaka Engleske koja je otišla u ruke Manchester Cityja.

Želi osvojiti Zlatnu loptu

Poput većine nogometaša i Salah ima samo riječi hvale za napadača Real Madrida i francuske nogometne reprezentacije, Karima Benzemu koji je označen kao glavni kandidat za osvajanje Zlatne lopte.

"Razumijem što Benzema kaže, on nije samo golgeter, on zna da ima utjecaja na svaki aspekt Realove igre. Poput drugih, i ja želim biti prepoznat kao jedan od najboljih nogometaša svijeta", kazao je egipatski napadač pa se osvrnuo na utrku za Zlatnu loptu.

"Želim osvojiti Zlatnu loptu i pridružiti se Georgeu Weahu, jednom afričkom nogometašu. Istina je da sam bio šokiran svojim plasmanom u 2021. godini, bio sam tek sedmi", zaključio je napadač koji je potvrdio da će ostati u Liverpoolu do kraja ugovora, lipnja 2023. godine, ali nije posve siguran hoće li potpisati novi...

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider