Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Primijetili navijači

Bizarno kršenje pravila: Igrač West Hama nije smio igrati protiv Liverpoola

Nogometaš West Hama Said Benrahma usred utakmice skinuo je kostobrane i nastavio igrati bez njih, iako je to protiv nogometnih pravila.

Said Benrahma (Foto: Afp)

Navijači s utakmice West Hama i Liverpoola primijetili su kako je Said Benrahma prekršio nogometna pravila i nije smio igrati.

Alžirac je ušao u igru u 61. minuti zamijenivši Pabla Fornalsa u porazu 0:1 od Liverpoola na Anfieldu. Po običaju bio je vrlo uzbudljiv za gledati ga i pokušavao je vratiti svoje u igru koji su tad gubili golom Darwina Nuneza.

Ali, navijači još uvijek bruje o njegovom nastupu, ne zbog sjajnog posla koji je obavio s loptom u nogama, nego zbog nedostatka kostobrana. Benrahma je, čini se, za vrijeme svoje polusatne dionice na Anfieldu skinuo štitnike za potkoljenice i nastavio igrati bez njih.

Said Benrahma Said Benrahma (Foto: Screenshot)

Sve više igrača u Premiershipu koristi „dječje kostobrane“, odnosno jako male štitnike, poput Jacka Grealisha ili Dominica Calverta-Lewina pa je ponekad teško primijetiti kad ih nema uopće.

Ali fotografije s Amazon Primea otkrile su kako Benrahma doista nije imao kostobrane, čini se kako ih je skinuo u 75 minuti susreta jer je komentator kasnije primijetio kako ih više ne nosi. Taj potez naišao je na burne reakcije na društvenim mrežama.

Said Benrahma Said Benrahma (Foto: Screenshot)

"Benrahma je skinuo kostobrane, suspendirajte ovu utakmicu odmah jer je to protiv nogometnih pravila“, pisali su navijači.

I u pravu su, prema slovu nogometnog zakonika „kostobrani“ su obavezni na utakmicama. Također, ako ih igrač izgubi ili se polomi, igrač ih mora zamijeniti prije nego što započne sljedeća akcija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider