Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
privremeni dom

Nekoć prekrasna Donbass Arena danas je ruševina: Šahtar ponovno seli!

Zbog ratnih sukoba ukrajinske vojske i proruskih pobunjenika nogometni velikan Šahtar ne može već tri godine igrati svoje domaće utakmice u Donjecku...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ukrajinski nogometni div Šahtar objavio je u ponedjeljak da će sve svoje domaće utakmice ove godine igrati na stadionu Metalista u Harkivu, gradu udaljenom 240 kilometara od domicilnoga Donjecka, u kojem Šahtar ne može igrati igrati zbog ratnih sukoba.

Šahtar već tri godine djeluje u progonstvu, svoje domaće utakmice igrao je većinom u Lvovu, a povremeno i u Harkivu, koji sada postaje njihov privremeni dom. Stadion u Harkivu je kapaciteta 40.000 mjesta, a radi se o modernome zdanju izgrađenom za EURO 2012 i domu Metalista, kluba koji je prošle godine bankrotirao i prestao postojati.

Prvi protivnik Šahtara u Harkivu bit će španjolska Celta 23. veljače u utakmici šesnaestine finala Europa lige, dok se ukrajinsko prvenstvo nastavlja krajem veljače.

Šahtar, čiji je kapetan Darijo Srna, ne igra u Donjecku još od 2014. godine, a njihova Donbas Arena je znatno oštećena u sukobima ukrajinske vojske i proruskih pobunjenika.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider