Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Velika borba

Pritisak raste, ali on ne dvoji: ''Ovo nije gubitnička momčad, siguran sam da ćemo biti prvaci Engleske''

Liverpool se trenutno nalazi na vrhu Premierlige nakon 22 odigrana kola, a Sadio Mane smatra da se neće ''poskliznuti'' pod pritiskom kao u sezoni 2013./14.

Sadio Mane i Fernandinho (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Sadio Mane je uvjeren da će Liverpool prekinuti dugogodišnji post i po prvi puta postati prvakom Premierlige. Također tvrdi da je nepokolebljiv i da se momčad neće poskliznuti kao zadnja generacija koja je imala šansu postati prvakom.

Liverpool već 29 godina čeka na naslov prvaka Engleske, dok je njegov najveći rival Manchester United u tom periodu postao najuspješnija momčad na Otoku. Redsi su najbliže naslovu bili u sezoni 2013./14., ali je poraz od 2:0 protiv Chelseaja na kraju odigrao ključnu ulogu, a Manchester City je kapitalizirao taj rezultat i na kraju podigao pehar.

Međutim, nakon 22 odigrana kola u aktualnoj sezoni momčad, Jürgena Kloppa konačno bi mogla skinuti to prokletstvo. Liverpool je na vrhu tablice s četiri boda ispred prvog pratitelja Cityja, a jedini poraz doživio je upravo protiv Guardioline momčadi na Etihadu.

''Ovo nije momčad gubitnika. Siguran sam da ćemo biti prvaci Engleske'', rekao je novinarima senegalski reprezentativac.

''Kad se probudim, ne idem na trening misleći da nećemo pobijediti. Odlučni smo pokazati da smo najbolja momčad u ligi. Nije lako čuti kad vas ljudi nazivaju gubitničkom momčadi, ali moramo to ignorirati i usredotočiti se na ono što je pred nama'', dodao je Mane.

Liverpool je u zadnjoj utakmici slavio na gostovanju kod Brighton and Hove Albiona s 1:0, no to je samo jedna utakmica na putu do konačnog cilja.

Čudesno ubrzanje i gol o kojem priča cijeli svijet: Podsjetio na "pravog Ronalda" i slavni Baleov sprint Inaki Williams slavi pogodak (Foto: AFP) Gareth Bale i Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) Reprezentacija Brazila koja je bila svjetski prvak 2002. (Foto: AFP) +3 Luis Nazario de Lima Ronaldo (Foto: AFP)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider