Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Teško je opisati riječima"

Nitko nije imao godinu kao on: Od ruba smrti do najsretnijeg dana u životu!

Ryan Mason borio se u bolnici za život 22. siječnja 2017. godine, da bi 11 mjeseci kasnije dočekao rođenje sina Georgea.

Ryan Mason sudar glavom (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Za mnoge je 2017. bila turbulentna godina, no malo tko je (ako itko jest) prošao kroz nju kao Ryan Mason. Engleski nogometaš i igrač Hull Cityja bio je u siječnju 2017. godine na rubu smrti, da bi 11 mjeseci kasnije prvi put postao otac.

Mason (26) je 22. siječnja 2017. godine pretrpio frakturu lubanje kada je u skoku za loptu glavom na njegovu glavu naletio Gary Cahill. Travnjak je napustio na nosilima s maskom za kisik, a nedugo nakon toga javljeno je da je hitno prebačen u londonsku bolnicu St. Mary, gdje se liječnici bore za njegov život.

Zbog frakture lubanje došlo je do krvarenja u mozgu, što je moglo ugasiti mladi život engleskog nogometaša. No liječnici su uspjeli zaustaviti kravarenje i spasiti Masona od smrti.

On je na Staru godinu prvi put pokazao ožiljak na glavi koji ima od tog kobnog dana, a pored te fotografije stavio je i fotografiju sebe kako drži sina Georgea, rođenog 20. prosinca ove godine.

"Teško je riječima opisati kakva je ovo bila godina za mene. Bio je to fizički i mentalni izazov zbog kojeg sam jako ponosan da sam ga prošao. Držati sina posljednjeg dana godine uistinu je poseban osjećaj. Vratit ću se jači", napisao je Mason ispod fotografije.

Mason je još uvijek član Hull Cityja, koji je ostao uz svog igrača i u najtežim trenucima. Iako je već u laganom treningu, Mason nije zaigrao u ostatku 2017., no njegov povratak nestrpljivo očekuju nogometni fanovi.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider