Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jako su nabrijani

Rusi pucaju od samopouzdanja, izbornik uoči dolaska na Poljud poslao znakovitu poruku

Rusija ove nedjelje stiže na Poljud s dva boda prednosti u odnosu na Hrvatsku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ruska nogometna reprezentacija u susretu je pretposljednjeg, 9. kola skupine H kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru kao domaćin u Sankt Peterburgu svladala Cipar s uvjerljivih 6:0 zadržavši prvo mjesto uoči gostovanja u Splitu.

Rusija je povela već u 4. minuti golom Jerohina, da bi susret bio riješen početkom drugog dijela kada je u razdoblju od 55. do 62. minute Rusija postigla tri pogotka, a strijelci su bili Molov (55), Mostovoj (56) i Sutormin (62). Pred kraj susreta pobjedu su potvrdili Zabolotni (82) i Jerohin svojim drugim golom u 87. minuti.

Ruski izbornik Valerij Karpin nije bio zadovoljan igrom svoje ekipe u prvom poluvremenu, no u nastavku je Zbornaja odigrala odlično.

"Nije mi se svidjelo prvo poluvrijeme, ali nisam ni morao puno govoriti igračima u poluvremenu. Samo sam korigirao pozicije nekih igrača. Momci su sami znali što trebaju promijeniti, i jesu. Sada ovo moramo zadržati za utakmicu u Hrvatskoj i ostvariti pozitivan rezultat", kazao je Karpin za Sport-Express.

"Nemam potrebne dodatno motivirati igrače"

Ruski strateg je naglasio kako je brzi gol previše opustio njegove igrače, no istaknuo je kako je bio zadovoljan golijadom svoje momčadi u drugom poluvremenu.

"Naravno, da sam zadovoljan. To ne može igrati negativno prije utakmice s Hrvatskom. Dobro smo, pobijedili smo Cipar sa 6:0, a sada slijedi Hrvatska. Nemam potrebe dodatno motivirati igrače, svi razumiju o čemu je riječ. A uvjerljiva pobjeda samo dodaje pozitivne emocije", poručio je ruski strateg.

Zadovoljstvo uvjerljivom pobjedom nije skrivao dvostruki strijelac Jerohin.

"Bilo je važno pobijediti. To je bio glavni zadatak i uspjeli smo. Drago mi je što sam zabio dva gola. Sada možemo početi razmišljati o utakmici protiv Hrvatske. Sada, s ovim duhom, olakšat će pripreme za dalje", kazao je veznjak Zenita.

Vjerujete li u pobjedu protiv Rusije na Poljudu?

Ukupno glasova:

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider