Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Legenda menadžer

VIDEO Priča o malom, ali sjajnom rukometnom klubu: Hrvatsko čudo oduševljava Europu

Iako Sesvete tek pet godina igraju u prvoj ligi, već ostvaruju i ozbiljne europske rezultate. Ušli su u četvrtfinale Europskog kupa, a glavni menadžer kluba je naš proslavljeni reprezentativac Igor Vori.

Silvio Ivandija kao vođa mladosti zbog koje je za Sesvete čula i rukometna Europa, jer izborili su ovi momci četvrtfinale Europskog kupa. Sa skromnim financijama, ali zahvaljujući talentu i predanom radu.

"Sad među ovih osam gdje smo ostali, mi smo sigurno tu s najmanjim budžetom. To su sve ekipe koje godinama ulažu i godinama su pri vrhu svojih liga. Mi smo se tu isprofilirali zadnje tri godine, da smo tu pri vrhu naše lige", rekao je Ivandija za Dnevnik Nove TV.

Cijeli klub je posložen

Dvoboji s Nexeom, koji su čak dvaput pobjeđivali te Zagrebom kojem su znali itekako zaprijetiti, pripremili su ih za ovo. Pa su u tek drugoj euro-sezoni nanizali šest pobjeda.

"Iza svega stoji cijeli klub, cijela struktura kluba, kako igrači, tako Uprava, treneri, fizioterapeuti, tehniko kluba...", poručuju Sesvećani.

Sesvete imaju jako mladu momčad - najiskusniji i jedini iznad 30 godina je organizator igre Ivan Dumenčić.

"Paše mi sve, od načina na koji se trenira, na koji se radi što samim time daje rezultate. Pa i s privatne strane fantastično, tu sam doma. A eto, paše mi i ta uloga nekakvog mentora mlađima, nadam se da se snalazim u tome. I zasad je sve fantastično."

Tribine će u četvrtfinalu biti pune

Uvjereni su da mogu i protiv norveškog Nerbea, protivnika u četvrtfinalu. Pogotovo pred svojim punim tribinama.

"Tome se nadamo. Definitivno kvalitetna ekipa, branitelj naslova, to samo po sebi govori."

"To je izazovna jedna ekipa, mamac za naše navijače. Opravdat ćemo, ja mislim, našu igru dosad."

Opravdao je i Ivandija povjerenje - ovdje je četvrtu sezonu, vodio je 102 utakmice, rijetko se to vidi u hrvatskom rukometu i sportu općenito. Pa koja je tajna?

"Pa tajna je rezultat. Mi smo treneri, uvijek je ono kako se kaže, torba je pored tebe. Nadaš se da će ići dobro."

Vori: Doma sam, uživam u Sesvetama

Da sve bude dobro brine i Igor Vori. Ističe da u Sesvetama trenira više od 380 djece. Ovdje je i on započeo igračku karijeru, a ulogu glavnog menadžera preuzeo na poziv predsjednika Josipa Ćurkovića.

"Stvarno uživam, doma sam, i u klubu koji teži da ima što više djece iz omladinskog pogona, što više mladih igrača, što veći razvoj mladih igrača", kaže Vori.

Pa pitaju li za savjet olimpijskog pobjednika i svjetskog prvaka s Hrvatskom?

"U nekim stvarima ih je i strah pitati, što je i normalno. I ja sam bio takav. Ali svim zajedničkim snagama guramo u istom pravcu, i to je ono najbitnije, da pomognemo tim mladim dečkima, da se afirmiraju. I ja bi volio najviše da danas sutra igraju u Zagrebu, Barceloni, velikim klubovima."

Više ovakvih priča moglo bi vratiti i sjaj hrvatskom rukometu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider