Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Uzmite ili ostavite"

Bez korona-popusta za Chelsea: Senzacionalni Nijemac koštat će 100 milijuna eura

Timo Werner je već sletio, ali s dolaskom drugog njemačkog reprezentativca stvari će ići puno teže.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Chelsea je ovog ljeta već iskrcao gotovo 100 milijuna eura i po svemu sudeći potrošit će još toliko.

Timo Werner je koštao 53 milijuna eura (došao iz RB Leipziga), za Hakima Ziyecha su Ajaxu iskrcali okruglih 40 milijuna eura, ali njihova glavna meta bio je i ostao Kai Havertz.

Fantastični mladi Nijemac privukao je svojim igrama u Bayer Leverkusenu pozornost mnogih europskih bogataša, ali u toj borbi za njegov potpis nekako je najdalje otišao baš Chelsea.

Svoj interes za Havertzom na Stamford Bridgeu su zbog pandemije koronavirusa stavili u drugi plan, međutim naravno da nisu odustali od tog transfera. Dapače...

U Chelseaju su računali ili bolje reći još uvijek računaju na tzv. korona-popust, odnosno da će Nijemci uzeti u obzir činjenicu da je pandemija pogodila sve u europskom nogometu, pa čak i klubove poput Chelseaja.

No, čini se da na takvo što mogu zaboraviti. Naime, legendarni Rudi Völler poručio je Englezima kako Bayer ne misli spuštati ranije izvješenu cijenu, a ona iznosi 90 milijuna funti (u eurima to iznosi nešto iznad 98 milijuna).

"Mi smo opušteni glede ove situacije, nema nikakvih novosti", poručio je Völler, istaknuvši:

"Naravno da bismo bili sretni da on ostane s nama još jednu sezonu jer jasno je što odlazak jednog takvog igrača znači. Bez obzira na visoku odštetu koju bismo dobili, to je uvijek gubitak. Pogledajte koliko je RB Leipzig izgubio s prodajom Wernera u Chelsea."

Völler je naglasio još nešto:

"Bio koronavirus tu ili ne, u slučaju fenomenalnih igrača kao što su Kai Havertz ili Jadon Sancho, stvari se ne mijenjaju."

U prijevodu, vlasnik Chelseaja Roman Abramovič će morati duboko zagrabiti u svoju blagajnu kako ispunio glavnu želju svom treneru Franku Lampardu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider