Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
utrka s vremenom

Rudeš može srušiti vlastiti povijesni rekord: Evo što se mora dogoditi da to ne učini

Kada se pogleda momčad na papiru, Rudeš ima nekoliko dokazanih igrača, no oni ipak ne mogu napraviti pravu razliku protiv ostatka lige.

Rudeš (Foto: gol.hr/Cropix)

HNL po svemu ove sezone nosi najuzbudljivije prvenstvo u svojoj novijoj povijesti. Niti nakon 24 kola nemamo jasnu sliku tko bi mogao biti prvak Hrvatske.

Dinamo prema kladionicama ima najveće šanse, a tu su jako blizu Hajduk i Rijeka. Dok se trojac bori za titulu, pogled na drugi dio tablice donosi zanimljiv podatak.

Rudeš je na izlaznim vratima HNL-a. Momčad zagrebačkog kvarta ima tek četiri boda iz 24 utakmice, a od lige deset HNL ne pamti tako lošu statistiku.

Na pomolu rušenje vlastitog rekorda?

Nakon 24 kola Rudeš je uvjerljivo najlošiji klub elite hrvatskog nogometa. Zagrepčani još uvijek čekaju na prvu pobjedu, a zabili su tek osam, a primili čak 51 gol. Za usporedbu, druga najlošija obrana lige je ona Istrina s 40 primljenih golova.

Već smo napisali da Rudeš lovi negativan rekord u jednoj HNL sezoni, a znate li tko je bio najlošiji klub nakon cijele sezone u ligi deset? Upravo Rudeš.

U klubu i Messijev protivnik iz Katra

Bilo je to u sezoni 2018./2019., kada je Rudeš u 36 kola također ispao iz lige s tri pobjede, pet remija i 28 poraza uz gol-razliku 26-80.

Kada pogledamo tu sezonu nakon 24. kola, Rudeš je tada bio na 1-4-19, a danas je na 0-4-20 i sve ide prema tome da se sruši negativan rekord iz 2019. i samo 14 osvojenih bodova.

Kada se pogleda momčad na papiru, Rudeš ima nekoliko dokazanih igrača, no oni ipak ne mogu napraviti pravu razliku protiv ostatka lige. U klubu je i Fran Karačić, koji je ove zime došao iz Serie B. Poznat je kao igrač koji je zamijenio sportsko državljanstvo i danas je reprezentativac Australije, za koju je igrao protiv Argentine na Svjetskom prvenstvu u Katru.

Malo se sadašnjih HNL igrača može pohvaliti da su igrali na Svjetskom prvenstvu, a on je jedan od tih.

Statistika Rudeša Statistika Rudeša (Foto: Sofascore)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider