Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
klasa je vječna

Prepoznajete li ga? Royston Drenthe se uspješno vratio nogometu, zabija i s nekoliko kilograma viška

Jedan od najpoznatijih nositelja neslavne titule propalog talenta, bivši igrač Real Madrida Roysthon Drenthe vratio se u Španjolsku i ponovno uživa u nogometu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaš Roysthon Drenthe postao je sinonim za sintagmu "propali talent". Nizozemac je stigao u Real s 20 godina kao jedan od najvećih talenata Europe, ali njegova kola brzo su krenula nizbrdo.

Raskalašen život, manjak motiva, problemi s trenerima, sve su to bili faktori koju su brzo srozali Drentheovu igračku vrijednost. Ipak, ostao je u fokusu janvosti, a njegov život nastavio se pratiti - tako je živopisni Drenthe nakon karijere bio glumac, poduzetnik, reper i igrač niželigaških nizozemskih klubova.

No, nije mu baš išlo, pa se krajem 2020. pojavila vijest da je Drenthe bankrotirao. Zbog toga je u siječnju ove godine potpisao za španjolskog četvrtgoligaša Racing Murciju, ambiciozni klub koji želi promociju u više rangove.

gol expired Sretan kao malo dijete: Modrić došao na konferenciju za medije i očekivao novinare, a pojavili se... divider

Drenthe, kojem su tek 33 godine, pojavio se s evidentnim viškom kilograma, a sve do danas nije se do kraja stesao.

Ipak, izgleda znatno bolje nego kada se tek pojavio u klubu; ozbiljno se primio posla i izborio se za mjesto u prvih 11 te redovno nastupa za Murciju. Na njihovu službenom Twitteru postoje i videozapisi njegovih golova i asistencija, koji pokazuju da Nizozemac hvata formu.

Mnogi su mislili da će njegov dolazak biti samo PR potez, što ne bi bilo strano ovom klubu osnovanom 2013. Jednom su tako najavili da će njihovo veliko pojačanje postati bivši engleski reprezentativac Jolen Lescott, što se nije dogodilo. Za njih igra brat Paula Pogbe Mathias, a povezivalo ih se i Samuelom Eto'om. Drenthe je stigao i svoj novi angažman shvatio ozbiljno...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider