Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
anegdota na anegdotu

Bivša zvijezda Reala otkrila: "Mourinho mi je lagao, a Robinho je u podrumu imao noćni klub"

Royston Drenthe bio je velika nada nizozemskog nogometa, no onda mu je slava udarila u glavu...

Royston Drenthe (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Bivši nogometaš Real Madrida Royston Drenthe otkrio je nekoliko zanimljivosti iz vremena kada je bio na vrhuncu svoje karijere i igrao u najvećem klubu svijeta. Drenthe je 2007. godine bio proglašen najboljim igračem Europskog prvenstva do 21 godine , nakon čega je realizirao transfer iz Feyenoorda u Real.

"Čuo sam da me traži čak 16 klubova i razgovarao sam s većinom njih. No kada sam čuo da me Real želi, odmah sam odlučio da idem tamo", ispričao je Drenthe.

Mourinho mu lagao, Marcelo ga izgurao

Nakon dolaska u Real sve se činilo idealno u prvoj sezoni, sve do promjene na trenerskoj klupi i odlaska Bernda Schustera. Nakon toga Drenthe je morao pasti u Marcelovu sjenu.

"Morao sam dijeliti minutažu s Marcelom. Nakon toga sam morao i otići na posudbu jer su vodeći ljudi kluba rekli da Marcelo mora igrati. Dolaskom Josea Mourinha u klub 2010. godine moje je vrijeme u Realu završilo. Iako mi je rekao da ću dobiti minutažu, to se nije dogodilo. Lagao mi je. Sportski direktor kluba Valdano poručio mi je da bi najbolje bilo da potražim drugi klub, nakon čega sam ga upitao o izjavi Mourinha da ću dobiti minutažu. Rekao mi je da je odluka već donesena. Nedugo nakon toga bio sam posuđen Herculesu."

Drenthe je poznat kao problematična osoba koja ima problema s autoritetima, pa je tako često volio tulumariti. U tom mu periodu društva za takvo nešto u Madridu nije nedostajalo.

"Robinho od podruma napravio noćni klub"

"Svi su me lijepo dočekali u klubu. Razvio sam jako dobar odnos s Robinhom te sam ga često posjećivao. On je svoj podrum pretvorio u noćni klub, tako da smo tamo provodili mnogo vremena", otkrio je Nizozemac.

Drenthe danas kao 32-godišnjak igra i drugoligašu Sparti Rotterdam, koja se bori u doigravanju za ulazak u prvu ligu.

Problematični nogometaš u karijeri je promijenio čak 10 klubova i ni u jednom nije uspio ostaviti dublji trag. S Realom je u prvoj sezoni, nakon što je osvojio Europsko prvenstvo do 21 godine s Nizozemskom, osvojio naslov španjolskog prvaka i to je sve!

Predviđali su mu veliku karijeru, no na kraju je podlegao slavi koja mu je udarila u glavu i njegov fokus udaljila od nogometa. Drenthe je jedno vrijeme bio u vezi s Playboyevim modelom Malenom Gracijom, snimio je pjesmu s reperom U-Niqom te je prilikom jednog gostovanja na radiju za himnu Real Madrida mislio da je himna Barcelone...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider