Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
velike investicije pate

Nogometne legende postale kolege nakon karijere, Ronaldo se požalio Beckhamu: "Nemamo više novca"

Ronaldo je okupio bivše Galacticose i popričao s njima o aktualnostima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Videokonferencije i videopozivi postali su vrlo popularni tijekom pandemije koronavirusa, a trendu se pridružio i legendarni Brazilac Ronaldo.

On je na Instagram liveu okupio bivše Realove Galacticose – porazgovarao je s Beckhamom, Figom, Casillasom i Robertom Carlosom. Između prisjećanja na stare dane i lijepih uspomena, našlo se vremena i za ozbiljne teme.

Pokrenuli su je Ronaldo i Beckham, prijatelji iz igračkih dana i kolege nakon njih. Oba bivša nogometaša danas upravljaju vlastitim klubovima – Ronaldo je većinski vlasnik španjolskog prvoligaša Real Valladolida, dok je Beckham predsjednik i suvlasnik novog MLS kluba Inter Miamija.

"Ovo nam je prva sezona, a teško je reći kada ćemo zaigrati"

Primera je zbog koronavirusa zaustavljena do daljnjega, dok su američki klubovi stigli odigrati svega dvije utakmice prije nego što je MLS također odgođen. Velike investicije bivših igrača tako do daljnjega neće generirati prihode.

"Ne trošimo ništa, nemamo više novca", rekao je uz osmijeh Ronaldo, a onda se uozbiljio.

"Dobro nam je krenulo, ostali smo u prvoj ligi što donosi dosta novca od TV prava, ali zbog ove situacije moramo čekati. Iz La Lige i Saveza rekli su da bi se mogli vratiti nogometu 26. svibnja ako sve bude dobro, naravno, uz dva-tri tjedna priprema prije toga", rekao je Ronaldo.

"Isto je u MLS-u. Ovo je prva Miamijeva sezona, teško je reći kada ćemo zaigrati nogomet, a to je sad najvažnije", odgovorio je Beckham.

Ronaldovi poslovni pothvati i zanimljive metode upravljanja klubom

Beckhamovi poslovni pothvati nadaleko su poznati još od njegovih igračkih dana, ali nešto je manje poznato da u tim vodama dobro pliva i Ronaldo. Jedna od njegovih većih investicija jest 45 posto udjela u velikoj marketinškoj agenciji koja, između ostalog, brine se za Neymara i brazilske UFC borce.

Procjenjuje se da je Ronaldo ukupno ''težak'' 150 milijuna dolara, a 51 posto udjela u Valladolidu kupio je 2018. za 30 milijuna eura. Eto, po njegovim riječima, čini se da zbog neigranja utakmica klupske zalihe pate, iako Valladolid posljednjih godina glasi za financijski stabilan klub.

Zanimljive su i neke Ronaldove vlasničke metode - nakon što su prošle sezone izbjegli ispadanje, cijelu momčad odveo je na Ibizu. Ove je sezone, oko dva tjedna prije nego što će je prekinuti korona, svakom igraču kupio iPhone i osigurao dvije avionske karte nakon važne pobjede protiv Espanyola.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider