Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
recept za uspjeh

Ronaldo nahvalio Messija, objasnio u čemu se ipak razlikuju i poručio: ''Ovo tijelo ne pada s neba''

Cristiano Ronaldo za streaming servis DAZN objasnio je razliku između njega i Lionela Messija.

Galerija Cristiano Ronaldo i Georgina Rodriguez (Foto: AFP) Cristiano Ronaldo na godišnjem odmoru (Screenshot Instagram) Cristiano Ronaldo (Foto: AFP) +3 Cristiano Ronaldo (Foto: AFP)

Dva najbolja nogometaša 21. stoljeća, Lionel Messi i Cristiano Ronaldo, na neki su način podijelili nogometni svijet. Postali su rivali, čak i ne svojom voljom, a naročito se to očitavalo dok je Portugalac igrao za Real Madrid.

Nije to nikad bilo pravo rivalstvo, jer barem javno uvijek su imali lijepe riječi jedan za drugoga. No sigurno je da su jedan drugom malo zasmetali u građenju svog lika i djela u nogometnoj povijesti.

''Messi je sjajan igrač koji neće biti upamćen samo po svojih pet Zlatnih lopti, već po tome što je uvijek bio na najvišoj razini, baš kao ja'', rekao je Ronaldo za serijal ''The making of'' DAZN-a.

I to je točno. Messi i Ronaldo možda za neke nisu najveći igrači u povijesti, ali su sigurno oni koji su najduže bili na vrhu, uvijek najbolji ili među najboljima.

''Jedino je razlika između nas dvojice što sam ja igrao za različite klubove i osvajao Lige prvaka s različitim klubovima'', dodao je Ronaldo, kojem je najdraže natjecanje naravno Liga prvaka, čiju himnu pjevuši uoči utakmica.

''Nema puno igrača koji imaju pet osvojenih Liga prvaka, zato sam se identificirao s ovim natjecanjem.''

''Ovakvo tijelo nije palo s neba''

Nogometaš s atlantskog otoka Madeire objasnio je kako unatoč 34 godine i dalje igra na najvišem nivou.

''Jako je teško održavati ovu razinu. Ovo sportsko i vitko tijelo ne pada s neba. Kažem to u šali, ali istina je. Iza tih trofeja stoji puno rada.''

Fizička sprema i nevjerojatna želja za stalnim uspjehom njegov su recept.

''Svakog dana trenirate s ciljem da nešto postignete, ne samo da zaradite novac. Ne trebam novac, hvala Bogu. Želim zaslužiti svoje mjesto u nogometnoj povijesti'', zaključio je Portugalac.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider