Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ma kako se ne bi sjećali...

Ronaldo i Ronaldinho o golovima karijere: ''Znam, igrao sam za Real''

Dvije nogometne legende prisjetile su se pogodaka koji su se duboko urezali u sjećanje nogometnih navijača.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Malo je onih u svijetu koji ne vole Ronalda i Ronaldinha. Brazilske legende obožavane su diljem planete, a kamo god da dođu, navijači ih često priupitaju za njihove najbolje pogotke u karijeri.

Obojica su igrala za Barcelonu. Ronaldo tek jednu sezonu 1996/1997 nakon koje je otišao u Inter, a kasnije u Real Madrid. Četiri godine mlađi Ronaldinho svoje je najbolje dane dao Barci gdje je igrao od 2003. do 2008. godine.

S Brazilom su postali svjetski prvaci 2002. godine, a zanimljivo je da Ronaldo nikad nije osvojio Ligu prvaka, čak ni s Realom u koji je stigao u ljeto 2002., baš nakon što su Galacticosi u tri godine dva puta osvajali naslov europskog klupskog prvaka.

Ova dva nogometna genija gostovala su u domovini u programu GloboTV-a. Govoreći o svojim danima na Camp Nouu, Ronaldo je rekao kako je Ronaldinho tamo ostavio veći trag.

''Ja samo samo odigrao jednu sezonu pa je normalno da je Ronaldinho u Barci bio bolji od mene.''

Najbolji golovi u veličanstvenim karijerama

Pitali su obojicu koji im je najbolji gol koji su dali u karijeri.

''Moj najbolji gol u karijeri je bio onaj protiv Compostele'', rekao je Ronaldo s čime ćemo se složiti.

Bilo je to 12. listopada 1996. godine. Imao je tek 20 godina i bio je nezaustavljiv. Bio je to za mnoge jedan od najboljih pogodaka svih vremena, ne samo Ronalda i Barcelone već općenito.

Ronaldinho je svoj pogodak karijere zabio devet godina kasnije.

''Moj najbolji gol je bio onaj protiv Reala. Kamo god na svijetu da odem, pitaju me za taj gol'', rekao je Dinho kojem su tada pljeskali navijači Reala, a taj trenutak jedan je od najvećih u nogometu ovog stoljeća.

Ronaldo se ubacio u razgovor.

''Znam što se dogodilo tog dana, sjećam se jer sam i ja igrao... za Real.''

Njihov nasljednik u brazilskoj reprezentaciji je Neymar koji je već zabio preko 50 službenih pogodaka za svoju reprezentaciju.

''On ima ono što mi u Brazilu najviše volimo, hrabrost i dribling. Neymar nam je donio radost nakon nekoliko teških godina'', rekao je Ronaldinho.

Ronaldo i Ronaldinho još uvijek su mnogima sam nogometni vrh. Ni Neymar ni Leo Mesi ni Cristiano Ronaldo još uvijek za neke generacije nisu bolji od ovog čudesnog dvojca. No ukusi su različiti i to je sasvim normalno, ali njih dvojica će uvijek imati svoje mjesto među nogometnim božanstvima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider