Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
POVRATAK KOEMANA

Najvažniji ovogodišnji protivnik Vatrenih objavio novi popis reprezentativaca, bitan napadač odlučio se oprostiti

Čak 37 igrača uključio je Ronald Koeman na svoj prvi popis reprezentativaca pri povratku na funkciju izbornika Nizozemske.

Luuk De Jong sa suigračima (Foto: Afp)

Protivnik hrvatske nogometne reprezentacije u lipanjskom polufinalu Lige nacija, reprezentacija Nizozemske, uskoro će se okupiti po prvi put otkako se na poziciju izbornika vratio Ronald Koeman.

Nakon neslavnog razdoblja na klupi Barcelone, legenda Oranja i najvećih nizozemskih klubova povesti će momčad u utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Odmah gostovanje kod Francuza

I to odmah na najteži mogući ispit, gostovanje kod viceprvaka svijeta Francuske, nakon čega slijedi laki domaći ispit protiv Gibraltara.

Koeman je danas izbacio svoj prvi preliminarni popis, na kojem se nalazi 37 igrača, a možete ga vidjeti u grafici ispod ovog odlomka.

Na popisu ipak nedostaje jedno ime koje bi se tamo sigurno našlo da se pitalo samo Koemana.

Oprostio se sjajni napadač

Upravo danas se od reprezentacije odlučio oprostiti 32-godišnji napadač PSV-a te donedavno napadač Barcelone i Seville, Luuk De Jong.

On je otkrio tu odluku, dodavši kako se želi do kraja karijere posvetiti klubu. Za reprezentaciju je nastupio 39 puta, upisavši osam pogodaka, a bio je važan dio susreta i na Svjetskom prvenstvu u Katru, gdje su Nizozemci ispali u četvrtfinalu, nakon lošijeg izvođenja kaznenih udaraca protiv kasnijeg svjetskog prvaka, Argentine.

Nizozemsku ćemo svakako detaljno pratiti sve do 14. lipnja, kad nam na stadionu De Kuip u Rotterdamu slijedi velika utakmica, prvi od dva potrebna koraka do osvajanja velikog trofeja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider