Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
cijena prava sitnica...

Chelsea nakon 16 godina mijenja vlasnika: Najbogatiji Britanac kupuje londonske plavce?

Najbogatiji Britanac krenuo je punim gasom u sportske vode i cilj mu je kupiti londonski nogometni klub Chelsea.

Chelsea (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U Engleskoj se šuška da bi Chelsea nakon 16 godina vladavine Romana Abramoviča mogao dobiti novog vlasnika.

Najbogatiji Britanac Sir Jim Ratcliffe zapeo je za kupovinu londonskog nogometnog kluba, ali ga u tome navodno koči cijena koju Abramovič traži za prodaju. Navodno je riječ o 2.5 milijardi funti.

Ratcliffe je navodno pokušao kupiti Chelsea još prošle godine, ali je ponuda glatko odbijena. S obzirom na Abramovičevu situaciju i njegove probleme s produljivanjem vize za boravak u Engleskoj, zbog zategnutih političkih odnosa između Velike Britanije i Rusije, Ratcliffe vidi novu priliku.

Iako je odrastao kao navijač Manchester Uniteda, 21 milijardu funti težak Ratcliffe veliki je navijač Chelseaja i posjeduje sezonsku ulaznicu za sve utakmice londonskih plavaca. On će ovih dana kompletirati potpuno preuzimanje biciklističke momčadi Team Sky, koja će potom dobiti novo ime, Team Ineos, po kompaniji koju je osnovao i koja ga je učinila milijarderom.

Britanski mediji pišu da se Abramovič ohladio od Chelseaja, te da je zato odustao od gradnje novog stadiona, koji bi iziskivao previše njegovog novca. Upravo zato i traži 2.5 milijardi funti, što Ratcliffe navodno nije spreman platiti, jer zna da ga očekuju još milijunski troškovi gradnje novog stadiona.

Recimo i da je ruski milijarder Abramovič zatražio i dobio izraelsku putovnicu, kako bi i dalje nesmetano mogao posjećivati Englesku i utakmice Chelseaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider