Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Želje su jedno...

Što će reći Mourinho? Tek je stigao u klub, a sad su mu predočili u kakvim su nevoljama

Portugalac će po završetku Europskog prvenstva otići u Rim gdje ga neće dočekati ni izbliza blistava situacija kakvoj se nadao.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tražimo strateške partnere kako bismo klubu osigurali svježi kapital, poruka je koju odaslali američki poduzetniti Dan i Ryan Friedkin, vlasnici talijanskog nogometnog prvoligaša Rome.

Njihov vapaj prenose talijanski mediji koji navode da kako se obitelj Friedkin okrenula pregovorima s američkim investicijskim fondovima u nadi da će kod njih pronaći prijeko potreban novac.

Friedkin Grupa kupila je Romu prije godinu dana od američkog milijardera Jamesa Pallotte, koji je sedam godina bio vlasnik rimskog kluba.

Friedkinovi su odmah uložili 200 milijuna eura u klub, ali Roma je i dalje u velikim dugovima.

U svibnju je objavljeno da Roma duguje 265 milijuna eura, a baš je 4. svibnja rimski klub potvrdio kako će na njihovoj klupi od iduće sezone sjediti Jose Mourinho. Karizmatični Portugalac potpisao je trogodišnji ugovor s Giallorossima koji se pod njegovim vodstvom žele vratiti u sami vrh talijanskog nogometa, ali to će teško ići bez novca i pojačanja koja Romi itekako trebaju.

Rimljani su završili prošlu sezonu Serie A na razočaravajućem sedmom mjestu, s golemih 29 bodova zaostatka za prvakom Interom, ali i 16 manje u odnosu na četvrtoplasirani Juventus koji je uzeo posljednje mjesto koje vodi u Ligu prvaka. Jasno je koliki je kvalitativni jaz između Rome i onih najboljih talijanskih klubova, a kako će Mourinho primiti vijest da novca za pojačanja možda i neće biti, to će najbolje znati u Romi kad se Portugalac vrati iz Londona gdje ovih dana prati Europsko prvenstvo.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider