Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
UZBUDLJIVO U SERIE A

Roma savladala Fiorentinu, Atalanta vratarskoj ikoni utrpala osam komada

Lazio, Spezia, Bologna, Atalanta i Roma ostvarili su pobjede u današnjih pet utakmica Serie A

Guillermo Ochoa (Foto: Profimedia)

U posljednjoj utakmici nedjeljnog programa 18. kola talijanskog nogometnog prvenstva Roma je kao domaćin svladala Fiorentinu s 2:0.

Oba pogotka postigao je Paulo Dybala (40, 82), oba na dodavanje Tammyja Abrahama. Kod prvog pogotka Abraham je prsima smirio loptu za Dybalu koji je pucao sa 20-ak metara, lopta se odbila od bloka gostujućeg braniča i prevarila Terraciana, dok je kod drugog Abraham izbjegao zaleđe, probio desno krilo i uposlio natrčalog Dybalu koji je iz blizine zatresao mrežu.

Put ka pobjedi Romi znatno je olakšan u 24. minuti nakon dubioznog isključenja Doda zbog drugog žutog kartona.

Rapsodija Atalante

U najefikasnijoj utakmici dosadašnjeg dijela ovosezosnkog talijanskog prvenstva Atalanta je kao domaćin svladala Salernitanu s 8:2.

Susret je bio odlučen već nakon prvih 45 minuta nakon kojih je bilo 5:1 za domaće, pola sata prije kraja već je bilo 7:2, da bi do kraja dvoboja pao još samo jedan gol. Golove za Atalantu postigli su Boga (5), Lookman (20-11m, 54), Scalvini (23), Koopmeiners (38), Hojlund (41), Ederson (61) i Zortea (85), dok su strijelci za goste bili Dia (10) i Nicolussi (56).

Mario Pašalić ostao je na klupi Atalante koja je šesta na ljestvici sa 34 boda, koliko ima i peti Lazio, dok je Domagoj Bradarić odigrao čitav susret za Salernitanu koja je pala na 16. mjesto sa 18 bodova, koliko ima i 15. Spezia, no 18. Veroni i 19. Sampdoriji, koje se nalaze u zoni ispadanja, bježi devet bodova.

Odlična utakmica Nikole More

Ranije u nedjelju je hrvatski veznjak, bivši kapetan mlade reprezentacije Nikola Moro bio asistent za prvi pogodak Bologne u 2-1 (0-1) gostujućoj pobjedi protiv Udinesea. Moro, koji je odigrao čitav susret za Bolognu, u 59. je minuti okomitom loptom uposlio Sansonea koji je preciznim udarcem s vrha kaznenog prostora poravnao na 1-1. Prethodno je Beto u 10. minuti doveo Udinese u prednost, da bi potpuni preokret osigurao Posch golom u 80. minuti. Bologna je s ova tri boda skočila na 11. mjesto sa 22 boda, tri manje od osmog Udinesea.

Nikola Vlašić odigrao je čitav susret za Torino, kojega s klupe vodi Ivan Jurić, u neočekivanom 0-1 (0-0) domaćem porazu od Spezije. Jedini gol postigao je Nzola u 29. minuti iz kaznenog udarca. U završnici prvog poluvremena Vlašić je zatresao mrežu gostiju, ali je taj pogodak poništen zbog zaleđa asistenta Sanabije. Deseti Torino je ostao na 23 boda, dok je Spezia skočila na 16. mjesto sa 18.

U prvoj utakmici dana Lazio je kao gost pobijedio Sassuolo sa 2-0 (1-0). Lazio je poveo preko Zaccagnija koji je realizirao 11-erac u trećoj minuti nadoknade prvog poluvremena nakon što je Toljan igrao rukom. Konačni rezultat postavio je Felipe Anderson u četvrtoj minuti nadoknade drugog dijela. 

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider