Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
slavili napoli i fiorentina

Roma jedva srušila Genou na Olimpicu, gosti dva puta vodili

U nedjelju je na rasporedu bilo šest utakmica talijanske Serije A.

Slavlje Rome (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U najzanimljivijem susretu 16. kola talijanskog nogometnog prvenstva Roma je teškom mukom pobijedila Genou s 3:2 nakon što su gosti dva puta vodili.

Genoa je u prvom poluvremenu imala 1:0 i 2:1, ali je Roma uspjela oba puta izjednačiti, a potom u nastavku susreta okrenuti rezultat.

Gosti su poveli u 17. minuti golom Piateka nakon velike greške domaćeg vratara Robina Olsena kojem je lopta ''iscurila'' iz ruke. Izjednačio je Federico Fazio u 31. minuti, no samo dvije minute kasnije gosti dolaze do nove prednosti, a gol je zabio Oscar Hiljemark.

U posljednjim trenucima prvog dijela Roma je izjednačila golom Justina Kluiverta, a mladi Nizozemac je u 59. minuti sjajnom loptom asistirao Cristanteu za prvo vodstvo Rome na utakmici.

Ante Ćorić nije nastupio za Romu.

Napoli je teškom mukom slavio na gostovanju kod Cagliarija s 1:0, a pogodak odluke zabio je Arkadiusz Milik iz slobodnog udarca u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Darijo Srna nije nastupio za domaći sastav zbog crvenog kartona dobivenog u prošlom kolu, Filip Bradarić odigrao je cijeli susret, dok Marko Pajač nije ulazio u igru. Na klupi je cijelu utakmicu proveo i Marko Rog kod gostiju.

U ostalim susretima Fiorentina je pobijedila Empoli s 3:1, Sampdorija je slavila protiv Parme s 2:0, a identičnim rezultatom Sassuolo je na gostovanju porazio Frosinone. U prvoj nedjeljnoj utakmici nogometaši SPAL-a i Chieva odigrali su bez pobjednika 0-0.

Empoli je protiv Fiorentne poveo u 23. minuti preko Krunića, no u 40. minuti je izjednačio Kevin Mirallas. U nastavku susreta Viole su dominirale i svoju premoć okrunile su golovima Simeonea (59) i Bryana Daba (78). Marko Pjaca nije nastupio za Fiorentinu.

Pobjedu je ostvarila i Sampdorija koja je s 2:0 slavila protiv Parme, a golove su zabili Caprari (66) i Quagliarella (69). '

Identičnim rezultatom Sassuolo je na gostovanju porazio Frosinone, a strijelci su bili Ariaudo (43-ag) i Berardi (58). Stipe Perica nije nastupio kod domaćina.

U prvoj nedjeljnoj utakmici nogometaši SPAL-a i Chieva odigrali su bez pobjednika 0:0.

U ponedjeljak se sastaju Atalanta i Lazio, a u utorak Bologna i Milan.

Na ljestvici vodi Juventus sa 46 bodova ispred Napolija (35), Intera (32) i Milana (26).

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider