Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
inter dvaput vodio

Roma i Inter remizirali, Brozović asistirao i skrivio penal

Bila je to sjajna utakmica u kojoj je Inter vodio 1:0 i 2:1, no Roma se oba puta vratila.

Marcelo Brozović (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U derbiju 14. kola talijanskog nogometnog prvenstva Roma i Inter su na Olimpicu igrali 2:2, a za drugi gol gostiju asistirao je Marcelo Brozović. Nažalost, hrvatski reprezentativac je skrivio i kazneni udarac za domaćina.

Bila je to sjajna utakmica u kojoj je Inter vodio 1:0 i 2:1, no Roma se oba puta vratila.

Domaćin je bio bliži prvom pogotku. Imao je nekoliko lijepih prilika, a najbolju je imao Alessandro Florenzi koji je u 26. minuti pogodio vratnicu. Kazna je stigla u 37. minuti kada je Keita Balde zabio za 1:0 nakon brze kontre gostiju. Izjednačio je Cengiz Under u 51. minuti fantastičnim udarcem s više od 20 metara.

No, radost domaćina nije dugo trajala. U 66. minuti Mauro Icardi je zabio nakon ubačaja iz kornera kojeg je sjajno izveo Marcelo Brozović. Nažalost, hrvatski reprezentativac je u 74. minuti skrivio kazneni udarac igravši rukom što je Aleksandar Kolarov pretvorio u izjednačenje.

Ivan Perišić je igrao za Inter do 80. minute, Brozović je odradio cijeli susret, dok Ante Ćorić nije nastupio za Romu.

Kriza Genoe: Jurić opet bez pobjede

Genoa, koju vodi hrvatski stručnjak Ivan Jurić, produbila je krizu porazom u Torinu sa 1:2. Jurić tako niti nakon sedam kola nije ostvario pobjedu na klupi Genoe.

Genoa je povela golom Christiana Kouamea u 36. minuti, no Torino je u sudačkoj nadoknadi prvog dijela s dva gola okrenuo rezultat, a strijelci su bili Cristian Ansaldi (45+2) i Andrea Belotti (45+5-11m). Gosti su od 28. minute igrali s igračem manje nakon što je zbog dva žuta kartona isključen Romulo.

Jurić je početkom listopada po treći put u svojoj karijeri preuzeo Genou, no sve se glasnije spominje kako bi mogao dobiti otkaz. Jurić je prvi put na klupi bio 28 utakmica, a dobio je otkaz u veljači 2017. da bi ga predsjednik kluba Enrico Preziosi vratio za svega dva mjeseca, pa mu ponovno dao otkaz u studenom nakon dvadeset susreta na klupi.

Milan srušio Parmu, igrali Srna i Bradarić

Frosinone i Cagliari su odigrali 1:1. Domaćin je poveo u 14. minuti golom Francesca Cassate, a izjednačio je Diego Farias u 77. minuti. Bivši kapetan hrvatske reprezentacije Darijo Srna igrao je cijeli susret za Cagliari, a u 40. minuti je dobio žuti karton, dok je Filip Bradarić igrao do 61. minute. Stipe Perica nije nastupio za domaći sastav.

U ranije odigranom susretu Milan je na San Siru pobijedio Parmu sa 2:1, a sva tri pogotka postignuta su u drugom poluvremenu. Inglese je goste doveo u vodstvo u 50. minuti. Izjednačio je Cutrone u 55. minuti, a konačnih 2:1 postavio je Kessie u 71. minuti, realiziravši kazneni udarac koji je sudac Calvarese dosudio nakon pregledavanja snimke na kojoj je vidio igranje rukom u kaznenom prostoru Parme. Kapetan mlade reprezentacije Hrvatske Alen Halilović ostao je na klupi Milana.

Kolo u ponedjeljak zatvaraju Atalanta i Napoli.

Na ljestvici vodi Juventus sa 40 bodova, Napoli i Inter imaju po 29 bodova, a slijede Milan (25), Lazio (24)...

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider