Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Težak poraz Napolija

Roma golijadom rastužila Napulj i gurnula Juventus prema prvom mjestu

Nogometaši Rome ostvarili su vrlo vrijednu 4-2 pobjedu na gostovanju kod Napolija, vodeće momčadi talijanskog prvenstva u dvoboju odigranom u subotu i privremeno su se probili na treće mjesto ljestvice Serie A.

Slavlje Rome (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Sve je idealno počelo za domaću momčad koja je već u 6. minuti povela pogotkom Insignea. No, samo minutu poslije Turčin Cengiz Under sjajnim je lobom završio kontru Rome za izjednačenje. Nastavak utakmice donio je neprestane napade Napolija, koji su uglavnom završavali promašajima ili obranama gostujućeg vratara Alissona, dok su Rimljani bili nevjerojatno precizni u kontranapadima.

Prednjačio je bosansko-hercegovački reprezentativac Edin Džeko, koji je glavom postigao pogodak za 2-1 u 23. minuti. U 73. minuti isti je igrač s ruba kaznenog prostora preciznim udarcem lijevom nogom pogodio za 3-1. U 79. minuti Perotti je srušio svaku nadu u preokret domaćim navijačima, kad je povećao Rominu prednost na 4-1. Belgijski reprezentativac Dries Mertens u sudačkoj nadoknadi samo je uspio ublažiti poraz Napolija.

Marko Rog i Hrvoje Milić ostali su na klupi za pričuvne igrače domaće momčadi.

Ovakvim raspletom u Napulju profitirao je i Juventus, kojem je Paolo Dybala pogotkom u posljednjim trenucima sudačke nadoknade na gostovanju kod Lazija donio sva tri boda.

Tako je Juventus (68) došao na samo bod zaostatka za Napolijem (69), a ima i utakmicu manje. Roma se probila na treće mjesto s 53 boda, jednim više od Lazija i dva više od Intera koji će u nedjelju pokušati doći do pobjede u gradskom derbiju protiv Milana i ponovno zasjesti na treće mjesto.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider