Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
što mu je ovo trebalo

Mogao je biti heroj, a postao je predmet sprdnje: Bizaran promašaj penala za veliku pobjedu

Posljednji penal u raspucavanju priskrbio je pet minuta "slave" panamskom nogometašu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Panamski nogometaš Rolando Blackburn postao je internetska senzacija nakon promašenog penala za pobjedu u kvalifikacijama za Copa Libertadores, južnoameričku verziju Lige prvaka.

Bolivijski The Strongest imao je sjajnu situaciju protiv argentinskog Atletico Tucumana; njihov vratar obranio je prvi pokušaj, a prva četiri izvođača bila su precizna. Tada je na scenu stupio Blackburn, koji je dobio čast izvesti posljednji penal i svoju momčad odvesti u sljedeću rundu.

Blackburn je pokušao ''šmekerski'' zabiti za pobjedu; napravio je dva lagana koraka i poskočio prije udaraca, ali njegov eksperiment nije bio uspješan – vratar Cristian Luccheti bez većih problema zaustavio je njegov udarac.

gol expired Rebić zabio u velikom derbiju s Juveom, Cristiano Ronaldo šokirao Milan u sudačkoj nadoknadi divider

Nije prvi put da vidimo takvo izvođenje penala. Na europskoj sceni po skoku prije udarca najpoznatiji je Jorginho, ali s ključnom razlikom - prije toga uzme dugačak zalet. U Blackburnovu slučaju vratar je mirno čekao na sredini, obranio mlaki pokušaj i pretvorio se u heroja svoje momčadi.

Luccheti je do kraja obranio penal i u sedmoj seriji te donio Atleticu prolaz u treću fazu kvalifikacija, a Blackburn se nakon svega ispričao navijačima.

''Osjećam veliku bol jer sam iznevjerio klub, milijune navijača i obitelji, uključujući svoju", napisao je na Twitteru.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider