Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Trener zapalio vatru

Osijekovo prvo zimsko pojačanje: Bivši Dinamov talent na pragu Opus Arene

Bivši Dinamov junior Roko Jurišić na pragu je prelaska u Osijek…

Roko Jurišić (Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX)

Bivši igrač Rijeke i junior Dinama - Roko Jurišić – trebao bi biti prvo zimsko pojačanje Osijeka. Pregovori su blizu realizacije ili su već završeni.

To su informacije koje stižu iz osječkih nogometnih kuloara, a vatru je rasplamsao poznati kondicijski trener Marino Bašić na svojem Instagram profilu.

"Nogometaš Roko Jurišić spreman za pripreme sa NK Osijek", napisao je Bašić i objavio fotografiju s Jurišićem, no ubrzo je obrisao objavu. Moguće da se malo zaletio, pa je povukao ručnu na nečiju sugestiju.

Roko Jurišić blizu Osijeka

Kako god, prema našim informacijama, Jurišić je doista na pragu prelaska u Osijek. Radi se o 22-godišnjem lijevom beku koji je prošao Zagrebovu i Dinamovu omladinskom školu. Dospio je do druge momčadi Dinama i prešao je u Rijeku, koja ga potom šalje na kaljenje u Hrvatski dragovoljac.

Vratio se u Rijeku u ljeto 2022. i u jesenskom dijelu sezone upisao je nekoliko nastupa za seniorsku momčad. Zatim je u siječnju 2023. prešao u austrijski Ried, a prošlog ljeta u slovensku Muru.

Zekić zaoštrava konkurenciju

U Riedu je upisao 14 prvoligaških nastupa, a u Muri 16. U Muri je postigao i prvoligaški prvijenac, postigao je gol protiv Brava. Nije jasno hoće li Osijek platiti kakvu odštetu. Činjenica je da Jurišiću ugovor s Murom istječe na kraju sezone tako da može slobodno pregovarati s drugim klubovima. Na Transfermarktu je procijenjen na 350 tisuća eura.

Možda je pretenciozno reći da je pojačanje, to će tek trebati dokazati, no svakako će zaoštriti konkurenciju na deficitarnoj poziciji lijevog beka. Zoran Zekić na toj je poziciji najčešće koristio Oleksandra Drambajeva, a jedini klasični lijevi bek uz njega je još samo Luka Zebec, dok su na istoj poziciji znali zaigrati i Omerović i Bukvić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider