Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ugovor karijere

Perišićev konkurent odbio najbogatiji svjetski klub: "Mogao sam osigurati nekoliko generacija svoje obitelji, ali…"

Robin Gosens je u zimskom prijelaznom roku stigao iz Atalante u Inter. Newcastle mu je nudio puno veću plaću.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U završnici zimskog prijelaznog roka Inter je doveo Robina Gosensa iz Atalante. Njemački reprezentativac stigao je iz Bergama u Milano na posudbu s obvezom otkupa te će ovo proljeće nastupati za Inter kao posuđeni igrač, a onda će 1. srpnja transfer biti službeno realiziran.

Tog dana na snagu će stupiti četverogodišnji ugovor koji je Gosens potpisao s Nerazzurrima, u sklopu kojeg će godišnje zarađivati dva i pol milijuna eura.

Nema sumnje kako je za njemačkog reprezentativca, koji će na ljeto proslaviti 28. rođendan, ovo najveći ugovor u karijeri.

Newcastle nudio i veću odštetu i bolju plaću

Međutim, mogao je zaraditi i višestruko više da je prihvatio ponudu Newcastlea, koji je nudio i bolji odštetni iznos Atalanti i veću godišnju plaću igraču.

"Ako možete zaraditi višestruko više za isti posao u drugom klubu, pokažite mi nekoga tko će samo reći 'ne, hvala'. Imao sam ponudu za ugovor, ali sam je odbio jer bih ugrozio svoje sportske ciljeve. Mogao sam osigurati još nekoliko generacija svoje obitelji, mislim da je ljudski razmišljati o tome", prepričao je Gosens za Kicker.

Detalji nisu objavljeni, ali nagađa se da je Newcastle nudio ovom lijevom bočnom godišnju plaću na razini između šest i sedam milijuna eura. Također, Atalanti su davali kudikamo više od Interovih 25 milijuna eura (toliko će na ljeto aktualni prvaci Italije isplatiti klubu iz Bergama).

Perišić je starter na njegovoj poziciji

Gosens je tako umjesto borbe za ostanak u Premierligi izabrao borbu za naslov prvaka Italije, u momčadi s našim reprezentativcima Ivanom Perišićem i Marcelom Brozovićem. Upravo je Perišić njegov glavni konkurent u momčadi, na poziciji lijevog bočnog u formaciji 3-5-2, koju preferira trener Simone Inzaghi.

Što se tiče Newcastlea, oni su onog trenutka kad ih je preuzeo Javni investicijski fond (PIF) iz Saudijske Arabije postali klub iza kojeg stoji najveći kapital. Novca imaju praktički u neograničenim količinama, ali njihov uzlet prema vrhu engleskog i svjetskog nogometa će, bude li još ovakvih odbijenica, ići sporije no što su Saudijci zamislili...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider