Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
SVE JE IZNENADIO

Najtraženiji trener svijeta od sutra je slobodan, veže ga se uz nekoliko velikana

Roberto De Zerbi sutra će po posljednji put voditi utakmicu Brighton and Hove Albiona s njihove klupe.

Unai Emery i Roberto de Zerbi (Foto: Afp)

Iznenađujuće vijesti dolaze iz Brightona i to nakon što su neke informacije plasirane tijekom ovog tjedna navodile na suprotno.

Naime, Brighton and Hove Albion i Roberto de Zerbi dogovorili su raskid ugovora na kraju ove sezone, što bi značilo da će sutrašnji domaći susret protiv Manchester Uniteda biti njegova posljednja utakmica na klupi bijelo-plavih s juga Engleske.

Prošle sezone igrali su najljepši nogomet u Europi

Nije se to očekivalo, iako je ova sezone za Brighton bila svojevrsni debakl. Nakon sjajne prošle sezone i prvog izlaska u Europu u povijesti kluba, ove sezone kao da se neko tamno nebo spustilo nad najsunčaniji grad Premier lige.

Promjenjiva forma, veliki broj ozljeda i loši rezultati doveli su toga da se prije posljednjeg kola nalaze na desetom mjestu ljestvice, s više poraza nego pobjeda (12:13) i s gol razlikom u minusu (-5). Osvojili su 48 bodova, čak 14 manje nego prošle sezone.

Također su rano ispali iz oba Kupa te iz Europske lige (u osmini finala uvjerljivo od Rome), ali ništa nije odavalo da bi De Zerbi mogao napustiti klub.

De Zerbiju sigurno slijedi veliki posao

No, čini se da njegova popularnost nije pala, pa će vjerojatno potražiti novi izazov, a klub novog menadžera. S posljednja dva su pogodili. Graham Potter ovu je momčad izgradio, a De Zerbi podigao na još višu razinu, uz prošle sezone najatraktivniji nogomet u ligi.

Dok za klupu Brightona sigurno postoji veliki broj kandidata, oko De Zerbija su neke stvari jasne. Tri kluba su odmah iskočila kao kandidati za njegovo dovođenja.

Prvi je Juventus, koji je jučer otpustio Massima Allegrija, no čini se kako je njima prioritet Thiago Motta, no njega sigurno puno toga veže uz Bolognu, koju je uveo u Ligi prvaka te se na ljestvici nalazi ispred Stare Dame.

Drugi je Manchester United, koji će se vjerojatno na kraju sezone zahvaliti Ericu ten Hagu, a već neko vrijeme se piše o tome kako bi De Zerbi svojom filozofijom mogao podići Crvene vragove.

Treći klub, što se trenutno čini vrlo realno, je Bayern Munchen. Oni su u velikim problemima nakon što ih je nekoliko trenera odbilo, a čini se bi Talijan mogao biti onaj tko će prihvatiti vruću klupu bavarskog giganta.

Sve u svemu, može zaključiti kako će i trenerski mercatto ove sezone biti više nego zanimljiv.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX