Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
samo za novu tv

Prosinečki pojasnio pravila novog sporta i izabrao svoju momčad godine

Robert Prosinečki je samo za Novu TV odabrao svojih najboljih 11 za prošlu godinu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Osim nogometa dobili smo i poduku iz padela, sporta koji su Robert Prosinečki i njegov bivši suigrač Janko Janković doveli u Hrvatsku. Ovaj tjedan je održano i neslužbeno prvenstvo Hrvatske na kojem se natjecalo više od 200 igrača.

Padel je igra koju je nakon Španjolske i Meksika prigrlila i Hrvatska.

''Jako zanimljivo, dinamična jedna igra i brzo se uči. Imamo bivših igrača, tenisača, nogometaša koji dolaze stalno igrati. Vole ovaj sport'', kaže Robert Prosinečki.

''Nismo više za duele haha...nema ovdje kontakta. Imamo mrežu..odgovara mi više padel nego nogomet, ali samo za igrati'', rekao nam je Janko Janković.

Iako ovaj sport igra puno bivših i aktivnih nogometaša još uvijek caruju tenisači. Antonio Salopek i Tomislav Poljak su ponajbolji par.

''Bivši smo tenisači pa smo se dosta brzo snašli u ovom sportu. Imamo tehniku i trebali smo samo pohvatat kretanja po terenu i to je bilo dovoljno'', kaže Salopek.

''Velike su razlike totalna suprotnost tenisu kao sportu. No vrlo zabavno, dinamično tako da je baš gušt igrati'', poručio je naš tenisač Mate Delić.

U prilogu Vlade Bobana pogledajte kako osnove padela objašnjava Robert Prosinečki koji je samo za Novu TV uoči sutrašnje dodjele nagrada u sjedištu FIFA-e u Zurichu izabrao najbolju momčad 2016. godine.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider