Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ekskluzivni intervju

Prosinečki za Novu TV: O svojim planovima, Zlatku Daliću i reprezentaciji

Mandat na klupi Azerbajdžana bliži se kraju i Robert Prosinečki traži nove izazove.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Robert Prosinečki spreman je za novu trenersku epizodu. Mandat na klupi Azerbajdžana je završio, a na mjestu izbornika žarko ga žele vidjeti naši susjedi Slovenci. Jedan od najvećih, ali u javnosti i najomiljenijih hrvatskih igrača svih vremena, za Novu TV progovorio je o tome, ali i o hrvatskoj reprezentaciji.

U medijima se pojavila priča da će Robert Prosinečki preuzeti njihovu reprezentaciju. Je li Slovenija idući izazov?

"U ovom trenutku ne znam, ali sve je moguće.Sigurno da je to za mene čast da ljudi razmišljaju o meni, znači da nešto radiš. U ovom trenutku neću ništa govorit dok ne razgovaram sa nogometnim savezom Azerbajdžana. Onda ćemo vidjeti gdje će biti taj novi klub ili reprezentacija u koji ću otići."

U Vašoj skupini igrala je Sjeverna Irska, mogući protivnik Hrvatske.

"Mislim da smo puno kvalitetniji, ali ne treba podcijeniti reprezentaciju Sjeverne Irske. Igraju svi u velikim klubovima u Engleskoj, to je jedna dobra reprezentacija. Iako je to bila prijateljska utakmica, mi smo već pobijedili u Sjevernoj Irskoj. Mogu reći da imaju kvalitete, ali kad pogledam naše igrače, mislim da ne bi trebalo biti problema i da smo kvalitetniji i bolji i da bi trebali otići u rusiju ako njih izvučemo."

A ostali mogući protivnici Irska, Grčka i Švedska?

"Nema lakog suparnika, to nam se pokazalo i kroz ove kvalifikacije. Treba to ozbiljno shvatiti, mislim da smo kvalitetniji od Grčke, Švedske i Irske, ali sigurno će biti teško."

Što može Zlatko Dalić donijeti ovoj izabranoj vrsti?

"Ne znam što može donijeti, to mi je sad teško reći. Sigurno da je šok terapija bila odlična, ako pobijediš Ukrajinu u gostima to je sigurno bilo kvalitetno. Pogotov je drugo poluvrijeme koliko sam čuo, nažalost nisam gledao, bilo super. Dalić je došao kao novo ime, vjerujem da će sve dati da prođe i da ostane izbornik."

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider