Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
vraća se na posao

Prosinečki želi izbornički angažman: Poslao životopis na adresu afričke reprezentacije

Robert Prosinečki prijavio se za posao izbornika Gane.

Robert Prosinečki (Foto: Zeljko Puhovski/Cropix)

Legendarni hrvatski nogometaš Robert Prosinečki bio je bez trenerskog angažmana nekoliko mjeseci od odlaska iz Rudeša, ali čini se kako je spreman vratiti se na posao.

Strani mediji prenose kako bi se Žuti mogao preseliti na Crni kontinent, naime Prosinečki je poslao svoj životopis na natječaj za novog izbornika Gane!

Robert Prosinečki i Henrik Larsson Perišić u Hajduk ili Prosinečki u Dinamo? "On je došao s 29 godina, u naponu snage'' divider

Žuti je javno iskazao svoj interes za preuzimanje Crnih zvijezda, a afrički mediji predstavljaju ga kao bivšeg igrača nogometnih velikana Real Madrida, Barcelone i Dinama.

"Prosinečki donosi bogato iskustvo sa sobom. S njegovom jedinstvenom kombinacijom liderskih osobina, discipline, organizacije, razvoja mladih talenata i iskustvom u rekonstrukciji posrnulih momčadi, mogao bi biti pravi čovjek za Ganu", piše u svom tekstu Sports world Ghana.

Robert Prosinečki Robert Prosinečki blizu klupe novog kluba: Naslijedit će Hrvata divider

Tamošnji savez nedavno se razišao s Chrisom Houghtonom poslije razočaranja na Afričkom kupu nacija i sad traga za novim šefom stručnog stožera. Prikupljat će životopise sljedeća tri tjedna i zatim donijeti konačnu odluku.

Prosinečki se kvalificirao bogatom trenerskom karijerom na klupskoj razini, ali i iskustvom na međunarodnoj razini, na kojoj je vodio BiH i Azerbajdžan, odnosno radio kao pomoćnik u Hrvatskoj.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider