Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
KLUB POTVRDIO

Robert Prosinečki ima novi posao: Veliki Žuti vratio se u HNL!

Legendarni hrvatski nogometni stručnjak Robert Prosinečki (54) novi je trener novog hrvatskog prvoligaša Rudeša, objavio je klub.

Robert Prosinečki (Foto: Josip Moler/Cropix)

Prosinečki će na klupi Rudeša naslijediti Davora Mladinu, kojemu je istekao ugovor.

Mladina je preuzeo Rudeš početkom listopada prošle godine, a u 23 utakmice upisao je 14 pobjeda, šest remija i tri poraza, čime je predvodio momčad do prvog mjesta prve NL i promocije u najviši rang hrvatskog nogometa.

Bit će to za Prosinečkog prvi trenerski angažman u nekom od hrvatskih klubova nakon što je vodio Crvenu zvezdu, Kayserispor, Azerbajdžan, Bosnu i Hercegovinu, Denizlispor, te ljubljansku Olimpiju.

"Iako sam rekao da ne bih radio u hrvatskom nogometu, ipak sam prihvatio ovaj izazov. Ovo mi se čini kao izuzetno pozitivna priča. Osim toga, volim izazove. Vjerujem da ćemo igrati lijep i dobar nogomet. Zato nećemo puno pričati, već ćemo od prvog dana krenuti punom snagom. I dat ćemo sve od sebe da razveselimo sve ove ljude u klubu i oko njega", poručio je nakon potpisivanja ugovora Robert Prosinečki.

Bivši hrvatski reprezentativac, koji je potom i sjedio na klupi reprezentacije kao pomoćni trener, rođen je 12. siječnja 1969. godine u Njemačkoj, a nakon igranja za Stuttgarter Kickers odjenuo je dres zagrebačkog Dinama. Potom je igrao i za Crvenu zvezdu, Real Madrid, Oviedo, Barcelonu, Sevillu, Hrvatski dragovoljac, Standard Liege, Portsmouth, Olimpiju, Zagreb i Savski Marof.

"Što reći kada takvo ime dovedeš u klub? Sretan sam što ću s Robijem biti u ovom projektu, puno je posla pred nama, ali ovdje smo zbog iste ljubavi - prema nogometu, ali i prema Rudešu. Nema ovdje nikakvog govora o financijama, već samo o emociji", kazao je sportski direktor Silvio Marić.

Predsjednik kluba Josip Šimunić, koji je s Prosinečkim igrao u reprezentaciji, bio je vrlo jasan.

"Poznajemo se godinama i vrlo dobro znam kakav je Robert čovjek i gospodin, kao i da jako voli izazove. A NK Rudeš je izazov. Jako sam sretan što nam se priključio, a sada svi moramo zajedno gurati u istom smjeru", poručio je Šimunić.

"Neizmjerno smo sretni što nas je prepoznao takav igrač i trener, a prije svega čovjek. S dolaskom Roberta Prosinečkog na mjesto 'šefa', postavili smo temelj za novu, uspješnu sezonu, i zato hvala 'Velikom Žutom'", dodao je direktor kluba Stipe Čondrić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider